joi, 12 ianuarie 2012

De ce ne umilim profesionistii?

Pozitia categorica a medicului Raed Arafat privind modificarea Legii sanatatii finalizata prin demisia acestuia din functia de secretar de stat pe care o ocupa la Ministerul Sanatatii a starnit un val de simpatie fara precedent in randul romanilor.

Pe reteaua de socializare Facebook au fost create mai multe grupuri de sprijin al fondatorului SMURD. Un alt grup de simpatizanti ai doctorului Arafat incearca sa mobilizeze populatia sa participe la un miting de protest programat pentru 24 ianuarie, ora 12 in Piata Victoriei.

www.petitieonline.com/spune_nu_desfintarii_smurd

Umilit, Raed Arafat a demisionat demn din minister, refuzand in continuare polemica de tip telefonic si promitand sa-si continue lupta din afara lui.

Reformarea sistemului de urgenta, distrugerea unui lucru in mod cert bun, pare o operatiune dedicata clientelei care sa intre puternic pe ultima zona a Sanatatii care va ramane finantata exclusiv de la buget. Si cu asa ceva, mai ales in an electoral, nu poti sa lupti.

Este cat se poate de clar faptul ca Raed Arafat a fost impins sa demisioneze pentru ca incurca si in locul lui sa fie instalat un traseist, cu o abordare pe placul Puterii si al clientelei.

Asadar, sansele ca Raed Arafat sa invinga sunt minime, iar legea va fi votata, in forma actuala, probabil in cel mai scurt timp. Ce se va intampla atunci, Raed Arafat a lasat deja sa se inteleaga si ar fi o decizie cat se poate de fireasca - va pleca din tara.

Deocamdata ministerul ramane fara singurul profesionist autentic de la varf. Dar este posibil ca in curand si Romania sa ramana fara el si, n-as exclude, fara o buna parte din echipa pe care Raed Arafat a format-o la SMURD.Cu siguranta ca tari cu respect autentic pentru valoare si profesionalism, tari care tanjesc la un sistem la fel de performant ca SMURD, ii vor lua cu bratele deschise, pe sume fabuloase, pentru a face acolo ceea ce Romania se pregateste sa distruga.

Soarta lui Raed Arafat nu este singulara, ci poate doar cea mai mediatizata. Este soarta tuturor profesionistilor apolitici si inflexibili, care nu-si tradeaza principiile. In Romania, politica si clientela, sistemul adica, nu suporta profesionistii adevarati si onesti.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu