sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Legea Sanatatii versus Legea Educatiei...

"Ministrul Sanatatii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publica proiectul de lege privind organizarea si functionarea sistemului sanitar din Romania, la solicitarea primului-ministru Emil Boc", a anuntat Guvernul, intr-un comuncat de presa.

Ceea ce nu se spune in comunicatul guvernului este faptul ca aceasta lege a fost retrasa la presiunea manifestantilor din toata tara.

Si asta dupa ce miercuri preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat dorinţa, ca noua lege a sănătăţii să fie dezbătută până la sfârşitul lunii februarie şi adoptată până la vacanţa parlamentară de vară.

Asadar, atunci cand populatia a spus NU, nici macar “incapatanarea” lui Traian Basescu nu a mai dat roade.Cu siguranta ca acum acesta se teme vazand protestele care iau amploare in toata tara.Si daca cumva actuala putere isi imagineaza faptul ca odata cu retragerea Legii Sanatatii oamenii se vor intoarce multumiti la casele lor, cu siguranta ca se inseala.Nu trebuie uitat faptul ca, in decembrie 1989 oamenii nu au iesit in strada pentru a-l apara pe Laszlo Tokes ci au iesit impotriva lui Nicolae Ceasusescu.Tot asa se intrampla si acum, scanteia a fost Raed Arafat, dar nemultumirile se indreapta impotriva presedintelui Traian Basescu.Adevarul este ca prea s-au adunat multe…De la scumpirile de tot felul, de la legea educatiei, de la noua taxa auto si de la alte atatea “aberatii” sub forma de lege, in fiecare dintre noi s-a acumulat o adversitate tot mai sporita impotriva actualilor guvernanti.

Ma intreb de ce populatia nu a avut reactia de acum si atunci cand a fost adoptata Legea Educatiei, o lege “de nota 10” in viziunea actualilor guvernanti, dar pe o scara de la 1 la 100 din punct de vedere al eficacitatii ei.Daca si atunci populatia se solidariza cu cadrele didactice nu am mai fi avut parte de “aberatii” de genul “clasa pregatitoare”, “clasa a IX-a la gimnaziu”, “finantarea urmeaza elevul” si alte “lozinci” de genul acesta care nici macar nu pot fi puse in practica.

Nu trebuie uitat faptul ca a trecut un an de cand Legea Educatiei a fost publicata in Monitorul Oficial si ca cele mai multe dintre Metodologiile de aplicare a ei nici nu au fost inca elaborate.

Ce se va intampla in zilele urmatoare? Eu cred ca pentru a “stopa” miscarile de strada se va forma un alt guvern, doar ca, daca acest nou guvern va fi tot pe scheletul PDL-ului ar fi o “aceeasi Marie, cu o alta palarie”.

Si as mai avea ceva de spus aici… Ce s-ar fi intamplat daca acum, in fruntea Ministerului Educatiei am fi avut un profesionist de genul lui Raed Arafat? Doar ca noi trebuie sa ne multumim cu un ministru care ne spune ca, “cuvantul “coleg” este neutru, nu este de fel feminin, este trecut in Dictionarul explicativ al limbii romane”…Parca spuneam mai sus ceva legat de competenta si profesionalism…

Profesor Cristian Bebe

Secetar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu