vineri, 6 ianuarie 2012

Ministerul Educatiei si contractele cu firmele private...

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a cumparat, in 2011, mancare pentru elevii din centrele after school de la firme specializate in afaceri imobiliare, sau in comertul cu hrana pentru animale, noteaza reporterii de la ziarul Ring.

23.500 de lei lei au plecat din conturile ministerului catre firma Maylandstyle SRL, cunoscuta pentru comertul de flori, animale de companie si hrana pentru acestea.

Ring mai noteaza ca aceeasi firma a mai oferit mancare in valoare de 53.000 lei si pentru elevii din Giurgiu si Teleorman, dupa ce Maylandstyle SRL a semnat alte contracte, in 2010, cu Ministerul Educatiei in valoare de 124.000 de lei, desi firma fusese infiintata de curand.

Ziarul citat mai arata ca aceasta nu este singurul exemplu, firma Elami Consulting SRL, din Bucuresti, semnand in 2011 un contract cu acelasi minister, tot pentru programul after school. Firma are un singur angajat si desfasoara activitati imobiliare.

In fine, Contact GSM SRL din Simeria, a semnat si ea contracte pentru acelasi program, in valoare de circa 48.000 de lei şi alţi aproximativ 86.800 de lei în 2010. Asa cum arata si numele, respective firma desfasoara activitati de telecomunicatii.

Este cat se poate de clar faptul ca, in Romania, problema numarul unu la aceasta ora o reprezinta aceste contracte cu statul, contracte de pe urma carora cineva se imbogateste.

As vrea sa fiu foarte clar…Nu am nimic impotriva contractelor dintre institutiile publice si firmele private dar cred ca, la ora actuala, toate aceste contracte se dau “pe ochi frumosi”.Si, in mod paradoxal cel care pierde este tocmai cel care plateste, doar ca o face cu bune stiinta.Daca cineva ar verifica valoarea acestor contracte ar constata ca ele sunt “umflate” si ca, daca ar fi fost corecte valoarea lor ar fi fost la jumatate.

Cine pierde? In cazul nostru pierd elevii…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu