joi, 2 februarie 2012

Vocea manifestantilor din Romania in Parlamentul European...

Vocea manifestanţilor din Piaţa Universităţii a fost auzită la Bruxelles prin intermediul unui tânăr protestatar, la 18 zile de la începutul mişcărilor sociale.

"Sunt aici nu ca lider sau reprezentant. Nu există aşa ceva în piaţa publică. Consideraţi-mă un povestitor. Vă voi spune nişte povestioare din Piaţa Universităţii. Deşi sunt aici cu voi, inima mea este cu ei, acasă" si-a început discursul Claudiu Crăciun.

"Unii dintre ei protestează de două săptămâni în continuu la - 15 grade. Vă rog să aplaudaţi şi să salutaţi alături de mine oamenii care au redat încrederea României în democraţie" a adaugat acesta.

"Sunt vremuri grele atunci când o ţară nu mai are încredere în politicieni, ci în popor. Ar trebui să avem încredere în toţi. Acesta este mesajul principal din Piaţa Universităţii. Vrem să avem încredere în politicieni, vrem să avem încredere în democraţie, în instituţiile publice. Dar nu faceţi să ne fie atât de greu" a continuat românul în aplauzele eurodeputaţilor.

"Am fost martorul unui mic miracol în Piaţa Universităţii. Oamenii s-au unit. De la studenţi, activişti, pensionari, oameni care lucrează în corporaţii şi au mulţi bani. Toţi au venit împreună şi au cântat împreună" a adăugat acesta în faţa a sute de politicieni, prezenţi la Bruxelles.

Iata ca, protestul romanilor incepe sa fie cunoscut si in Parlamentul European.

Este adevarat faptul ca acum, din cauza ninsorilor si a gerului, protestele au mai stagnat in intensitate.Doar ca, in curand vine primavara…

Vorba celor cateva zeci de suceveni care au protestat şi miercuri seară, pentru a 19-a zi consecutiv, deşi termometrele arătau minus 20 de grade Celsius, cântând "Vine, vine primăvara/ Şi-o să iasă toată ţara!"…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu