joi, 9 februarie 2012

Profesorii netitulari care au obtinut note peste 7 la examenul de titularizare pot deveni titulari ai scolilor la care predau...

Conform ART. 253 din Legea Educatiei:

Cadrele didactice netitulare calificate care au participat la concursul national unic de titularizare în ultimii 3 ani, anteriori intrãrii în vigoare a prezentei legi, care au obtinut cel putin nota 7 si au ocupat un post/o catedrã devin titulari ai scolii respective dacã:

a) se certificã viabilitatea postului/catedrei;

b) consiliul de administratie al scolii respective este de acord.

Se stie faptul ca anul scolar trecut acest articol a functionat si multi dintre profesorii care au obtinut note peste 7 la concursul de titularizare au reusit sa devina titular ai scolilor la care au predat.

Iata ca, si anul acesta, desi cu o mare intarziere, lucrurile vor sta la fel.

In data de 31 ianuarie 2012, fostul ministru Funeriu a dat un ordin prin care se modifica Metodologia de mobilitate a personalului didactic, ordin ce poate fi consultat aici

Asadar, cu acordul consiliului de administratie din unitatea respective, profesorii care au obtinut note peste 7 la examenul de titularizare pot deveni titulari ai scolilor respective.

Ca o parere personala, eu cred ca ar fi fost bine ca si cei care sunt inca detasati la alte scoli si carora le inceteaza detasarea anul acesta sa se poata titulariza la scolile respective, cu acordul consiliului de administratie.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu