vineri, 10 februarie 2012

Sambata 11 februarie, protest fata de legea ACTA...

Controversata lege ACTA, în urma căreia utilizatorilor de Internet le-ar putea fi încălcate drepturi ce ţin de intimitatea informaţiilor şi accesul la informaţie, va fi supusă voturilor din Parlamentul European în această vară.

În semn de protest şi în încercarea de a stopa adoptarea acestei legi, organizaţia “Access” a lansat o campanie în care cheamă la apel toată mişcarea din online ce doreşte să sprijine libera circulaţie a informaţiei.

Utilizatorii de Internet din Europa care au decis să protesteze faţă de acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) s-au mobilizat pe reţelele de socializare şi au planificat o mişcare de proporţii.

Protestul se va desfăşura sâmbătă, 11 februarie, şi va avea loc simultan în mai multe oraşe din Uniunea Europeană.

În România, vor fi organizate demonstraţii în: Alba-Iulia, Arad, Bacău, Braşov, Bucureşti, Cluj, Craova, Focşani, Galaţi, Iaşi, Olteniţa, Oradea, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Timişoara, Buzău, Caracal, Hundedoara şi Târgu-Mures.

Sunt tare curios care vor fi reactiile in Romania si mai ales de la Bucuresti fata de aceasta miscare de protest.

Adevarul este ca celor de la putere le-ar "pica" bine o asemenea lege, doar ca “generatia Internet” nu este deloc de acord cu ea.

Ca o parere personala, daca aceasta miscare va avea succes ar fi un semn ca retelele de socializare pot organiza ample miscari de protest.Atunci cand citeam in presa ca in tari comuniste de genul China sau Coreea de Nord internetul este interzis tocmai pentru a se “opri din fasa” orice protest credeam ca este doar o masura absurda si ca protestele nu pot fi organizate pe net.

Vazand aceasta miscare impotriva ACTA incep sa ma conving de contrariu…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu