sâmbătă, 25 februarie 2012

Teatru scurt…UDMR-ul “ameninta” ca se retrage de la guvernare…


Vicepremierul Marko Bela a declarat sambata, de la tribuna Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) de la Targu Mures, ca nu poate fi de acord ca Legea Educatiei sa fie aplicata doar partial, cum se intampla la UMF Targu Mures, si ca in urmatoarele saptamani ori se rezolva aceasta problema, ori se va vedea daca UDMR continua cu acest Guvern.

"In urmatoarele saptamani, ori rezolvam aceasta problema, ori sa vedem daca continuam cu acest Guvern. Eu consider ca nu. Dar asta este parerea mea", a afirmat Marko Bela.

El a subliniat ca "este important ca legile sa fie respectate". "Nu pot accepta, ca viceprim-ministru, sa controlez Educatia si in acelasi timp sa nu se respecte Legea Educatiei", a spus el.

"Am un sentiment ca tot ce s-a construit in 20 de ani altii incearca sa darame acum, facand uz de faptul ca situatia maghiarilor din Transilvania este mai fragila. Peste tot ne lovim de lipsa solidaritatii, cooperarii. (...) Legea). Cum s-a facut la Universitatea Babes Bolyai, cum s-a facut la Universitatea de Arte din Targu Mures, asa se va face si la UMF, unde profesorii maghiari trebuie sa decida asupra problemelor educatiei maghiare. (...) Trebuie sa respectam toate rezultatele acestei legi, intr-o perioada foarte scurta. Daca eu accept implementarea la modul selectiv a Legii Educatiei, care fara noi nu ar fi fost adoptata, si daca acceptam unele masuri dificile si acceptam sa nu respectam anumite reglementari, atunci acceptam ca in Romania nu mai avem lege, Constitutie", a apreciat Marko Bela.

Acesta a spus ca nu isi poate asuma o responsabilitate intr-o coalitie guvernamentala care nu poate impune respectarea legii.

Lucrurile sunt cat se poate de clare.UDMR-ul doar santajeaza pentru a obtine ce isi doreste.

Cat priveste iesirea de la guvernare aceasta se va face in urma alegerilor parlamentare, nu renunta tocmai acum UDMR-ul la “banii de campanile”.

In concluzie, aceste declaratii ale lui Marko Bela sunt lipsite de orice credibilitate…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu