marți, 21 februarie 2012

Ar fi cazul ca UDMR-ul sa ia o pauza de la guvernare...

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a exclus o eventuală alianţă cu UDMR în cazul în care Uniunea Social Liberală va ajunge la guvernare. Antonescu a precizat însă că o decizie în acest sens va fi luată alături de partenerii din USL.

"Nu e o decizie pe care o iau numai eu. E o decizie pe care o vor lua partidele. Eu vă pot spune că, în acest moment, după ce am încercat în fel şi chip ani de zile să determinăm UDMR să înţeleagă că au un rol pentru toată România şi că fac opţiuni decisive, răspunsul meu este 'nu', pentru că UDMR a dovedit în toată această perioadă că este piesa care a susţinut şi a făcut posibile toate aberaţiile, abuzurile şi nenorocirile acestui Guvern. Din punctul acesta de vedere, cred că este normal şi democratic să treacă în Opoziţie odată cu PD-ul. Ar fi nedrept ca Emil Boc, ca Ioan Oltean, domnul Toader, toţi aceşti viteji să ajungă în Opoziţie şi vor ajunge prin votul românilor, iar domnul Kelemen Hunor şi ceilalţi complici de câţiva ani, de zi cu zi ai PD-ului să rămână la Putere", a declarat preşedintele PNL.

Adevarul este ca ar fi anormal ca cei de la UDMR sa ramana la guvernare si dupa alegerile viitoare in conditiile in care in acest mandat a dat senzatia ca este “trup si suflet” PD-L-ului.

Ca sa fiu sincer chiar nu ma asteptam ca cei de la UDMR sa se comporte la acest mod, mai ales ca in mandatul trecut au fost partenerii de guvernare ai PNL-ului.

Cred ca daca s-ar face o statistica a partidelor care au fost cel mai mult la guvernare dupa anul 1990, am putea avea surpriza sa constatam ca partidul cu cei mai multi ani la conducere a fost tocmai UDMR-ul.Interesant, nu?

În anii 1996-2000 UDMR a făcut parte din guvernul CDR, apoi, între 2000-2004, a susținut guvernarea PSD+PUR fără să fie prezent în coaliție. Între 2004-2008 a fost la guvernare, inițial împreună cu Alianța D.A., apoi, după trecerea PD-L în opoziție, a rămas în coaliție cu PNL.

În urma alegerilor legislative din 2008 a trecut în opoziție alături de PNL. După demiterea Guvernului Boc (1) (PDL-PSD) în octombrie 2009, UDMR a intrat la guvernare alături de PDL și a format Guvernul Boc (2).Acum UDMR-ul face parte, alaturi de PD-L si UNPR din guvernul Ungureanu.

Cu siguranta ca dupa alegerile viitoare se impune ca UDMR-ul sa ia o pauza…Macar pentru patru ani …

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu