miercuri, 22 februarie 2012

Profesorii universitari se vor pensiona la sfarsitul anului universitar in anul in care implinesc 65 de ani...

Deputatii au adoptat tacit, luni, un proiect de lege prin care se stabileste ca personalul didactic si de cercetare se pensioneaza la sfarsitul anului universitar in anul in care implineste 65 de ani.

Proiectul este initiat de deputatii Mircea Giurgiu - independent, Tudor Ciuhodaru - progresist, Amet Aledin - minoritatile nationale si Petru Movila - PDL si vizeaza modificarea articolului 289 din Legea Educatiei Nationale, astfel incat profesorii si personalul de cercetare sa se pensioneze la sfarsitul anului universitar in care au implinit 65 de ani.

Initiatorii au sutinut ca in acest mod se poate evita un blocaj in sistemul de educatie.

Actul normativ a fost adoptat tacit de Camera Deputatilor in conditiile in care termenul pentru dezbatere si vot final stabilit pentru 19 februarie a fost depasit. Senatul este for decizional in cazul acestui proiect de lege.

Asadar, daca acest proiect de lege va fi adoptat, profesorii universitari se vor pensiona la sfarsitul anului in care implinesc 65 de ani si nu in cursul anului, asa cum prevede legea acum.

Este o masura logica, daca tinem cont de faptul ca este pe undeva anormal ca pe parcursul unui an scolar un profesor sa fie schimbat cu un alt profesor.

Si ar mai fi ceva de spus aici…Desi inca nu are toate metodologiile de aplicare, Legea Educatiei incepe sa fie modificata.Si daca o facem dupa atat de putin timp de la intrarea ei in vigoare nu cumva ajungem la concluzia ca nu este o lege tocmai buna?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu