luni, 6 februarie 2012

Guvernul Boc si-a dat demisia...Cand va face acest pas si Traian Basescu?

Premierul Emil Boc i-a anunţat astazi pe miniştri că a decis să depună mandatul Guvernului.

"Am depus mandatul deoarece nu mă agăţ de putere, pentru mine contează mai puţin dacă mai rămân în funcţie câteva luni, până la alegerile din noiembrie. Am luat decizia de a depune mandatul Guvernului pentru a detensiona situaţia politică şi socială din ţară, dar şi pentru a nu pierde ceea ce românii au câştigat: stabilitatea economică a ţării", a spus Boc.

Acestea sunt declaratiile lui Emil Boc cu privire la aceasta demisie.Nu spune nimic despre faptul ca a fost cel mai incompetent dintre toti prim-ministrii de dupa Revolutie si ca, prin supusenia sa, se compara doar cu prim-ministrii de pe vremea lui Nicolae Ceausescu. Doar ca din aceasta ecuatie mai trebuie sa dispara cineva…Iar acea persoana este Traian Basescu, cel care probabil ca l-a convins pe Boc sa isi depuna demisia.Va mai amintiti cum Manea Manescu ii pupa mana lui Nicolae Ceausescu atunci cand acesta se pregatea sa fuga cu elicopterul, in decembrie 1989?

Credeati atunci ca aceeasi umilinta se va mai repeta peste 20 de ani de asa zisa democratie?

Varianta luată în calcul la acest moment în PDL este cea a unui premier tehnocrat, fiind din nou vehiculate nume precum Lucian Croitoru sau Mihai Tănăsescu, conform Mediafax. Surse politice au declarat că cele mai mari şanse le are desemnarea unui premier tehnocrat, însă decizia finală depinde de discuţiile de la Cotroceni dintre preşedintele Traian Băsescu şi partidele parlamentare. Guvernul nu va fi însă unul de tehnocraţi, ci majoritar politic, însă pentru ministerele cheie opţiunile se îndreaptă către tehnocraţi.

Sa speram ca din noul guvern nu va mai face parte Daniel Funeriu, un ministru care a facut la nivelul educatiei ceea ce a facut Emil Boc la nivelul tarii.Si nu doar Daniel Funeriu nu trebuie sa mai existe in viitorul guvern.Nici Elena Udrea, nici Igas, nici Anca Boagiu si nici unul dintre ceilalti fosti ministrii PDL-isti.Poate ca acum este momentul ca cei de la UDMR sa isi joace ultima carte pentru a fi in guvern si dupa alegerile parlamentare din toamna aceasta…Evident, cu conditia sa fie de acord cu suspendarea lui Traian Basescu...

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu