joi, 22 martie 2012

Elevii din invatamantul primar pierd bursele de studiu si de merit…


După ce Daniel Funeriu a decis ca şi elevii din clasele I-IV să primească burse de studiu şi de merit, actualul ministru, Cătălin Baba, a cerut modificarea ordinului, după ce a constatat că suma pe care trebuie să o acorde este mult prea mare.

Cei mai buni elevi din clasele I-IV urmau să primească burse de studiu şi de merit din semestrul II al acestui an şcolar. Bursele s-ar fi dat copiilor care au calificativele “bine” şi “foarte bine”.

Noul ministru al Educaţiei, Cătălin Baba, a cerut modificarea ordinului, iar cei mici au fost şterşi de pe lista premianţilor.

Cei mai mulţi copii din ciclul primar au obţinut calificativul “foarte bine” şi ar fi trebui să primească în jur de 130 de lei pe lună. În prezent, doar elevii de gimnaziu si liceu au parte de aceste burse.

Asadar, avem inca o dovada despre “grija” actualului guvern pentru copiii Romaniei.

Art.82 din Legea Educatiei prevede ca:

(1) Elevii de la cursurile cu frecventã din învatãmântul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performantã, de burse de merit, de burse de studiu si de burse de ajutor social.

Dupa cum se poate observa, in lege se spune ca elevii de la cursurile cu frecventa pot beneficia de aceste burse.A elimina din start elevii din invatamantul primar reprezinta o discriminare la adresa acestor elevi.De ce un elev de la liceu sa poata primi aceasta bursa si un altul din clasa I-a sa nu o poata primi?

A face economie de pe urma unor elevi este probabil cel mai jenant mod de a face politica intr-o tara care se doreste a fi europeana.Cu siguranta ca se puteau gasi solutii pozitive in acest caz daca se dorea acest lucru…Ma intreb ce ar fi ales un elev de la scoala primara daca era pus sa aleaga intre “cornul si laptele” si aceasta bursa si anticipez ca raspunsul ar fi fost bursa de studiu.Doar ca, in timp ce programul “cornul si laptele” inseamna “bani pentru partid”, bursa de merit nu aduce bani decat pentru elevi…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu