luni, 19 martie 2012

Copiii din alte judete pot fi inscrisi la clasa pregatitoare in Bucuresti...

Luni 19 martie se incheie prima etapa de inscriere la clasa pregatitoare, respectiv clasa I. Profesorii sunt chemati la scoala sambata si duminica printr-un ordin emis vineri 16 martie 2012. Reprezentantii MECTS au anuntat toate inspectoratele ca: “in fiecare unitate scolara pana sambata 17 martie la ora 18:00, fiecare comisie va trebui sa transmita un document scris si semnat catre ISJ cu privire la inscrierea in clasa pregatitoare.” Unitatile scolare trebuie sa ceara “ajustarea planurilor de scolarizare” in functie de cati elevi au avut inscrisi in prima etapa (vezi aici Adresa MECTS).

Zeci de mii de parinti vor afla azi unde si cate locuri mai sunt disponibile la clasa pregatitoare si clasa intai. Tot azi, scolile vor afisa criteriile in functie de care vor fi selectati copiii in cea de-a doua etapa de inscriere. Criteriile de departajare au fost trimise spre validare inspectoratelor. Unele scoli au propus sa ii accepte pe copiii ai caror parinti sunt mai insistenti sau ai caror parinti au fost elevii aceleiasi scoli. Alte prioritati ar putea sa aiba copiii ai caror bunici au fost cadre didactice sau daca locul de munca al parintilor este aproape de scoala. Cam traznite aceste reguli de triere, nu???

Parintii care au resedinta in alta parte decat in Capitala si doresc ca fiul sau fiica lor sa invete la Bucuresti pot sa solicite inscrierea direct la scoala dorita sau la centrele stabilite de ISMB.

Dragi profesori, felicitari pentru munca voluntara pe care o depuneti! Munciti cu drag in week-end fara nicio asteptare salariala, fara ore suplimentare platite sau alte sporuri, fara sa va plangeti!!! Cu siguranta veti fi recompensati prin realizarile scolare pe care le vor avea copiii acestia anul urmator, dupa ce vor fi terminat clasa pregatitoare sau si mai mult, clasa intai!

Pentru parinti, incercati cu multa insistenta sa va doriti inscrierea pentru ca veti avea toate sansele sa reusiti!!!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu