joi, 15 martie 2012

Secretarul de stat al Ministerului Educatiei, Oana Badea ne anunta ca „la clasa pregatitoare nu vor fi manuale”

La clasa pregatitoare in anul scolar 2012-2013 nu vor exista manuale, ne-a informat intr-o conferinta de presa, miercuri 14 martie, secretarul de stat al MECTS, Oana Badea.

"La clasa pregătitoare nu este necesar ghiozdanul. Copiii vor avea fişe de lucru, acordate gratuit, care vor rămâne la şcoală. Fişele gratuite vor constitui abecedarul clasei pregătitoare", afirma Oana Badea. Si de asemenea, un avizier unde sa fie expuse aceste fise de lucru unde sa le poata consulta parintii, adaug eu.

Catalin Baba, ministrul educatiei a respins ipoteza potrivit careia clasa pregatitoare organizata in scoli ar putea fi amanata cu un an. „Clasa pregatitoare incepe in anul scolar 2012-2013”, a precizat ministrul.

Secretarul de stat, Oana Badea a mai precizat ca de saptamana viitoare va incepe licitatia pentru achizitionarea de mobilier modular pentru elevii din clasa pregatitoare, atat pentru colectiv, cat si individual.

Oana Badea ne informeaza ca pe 19 martie vom cunoaste numarul exact de copii inscrisi la clasa pregatitoare. Pana la momentul declaratiei erau inscrisi 170.000 de elevi, dintre care cei mai multi in capitala.

Pe langa nenumaratele controverse care au existat in scoli pe aceasta tema, Ministerul Educatiei a fost atacat si in instanta. Secretarul de stat a precizat ca „Ministerul a avut câştig de cauză în toate cele patru procese, deci criteriile de organizare a clasei pregătitoare nu au fost invalidate”.

Nici nu ne asteptam sa fie altfel! Din nou constatam ca ceea ce inseamna clasa pregatitoare este, de fapt, o noua gaselnita, in realitatea grupa mare de la gradinita. Sunt convinsa ca totusi le va trebui ghiozdanel copiilor. Nu pentru manuale, ci pentru schimburi deoarece e foarte posibil sa nu poata folosi toaletele. Sau in „mobilierul modular” intra si reamenajarea bailor? Daca aveam o firma de mobilier as fi avut sanse sa castig licitatia de saptamana viitoare? Nu, nu am firma de mobilier, in schimb bugetarii vor cunoaste „undeva in jurul datei de 1 iunie” reintregirea salariilor, ne informa deunazi „cineva”. Asa ca ce nevoie am avea de firma care sa conlucreze cu statul, cand statul oricum lucreaza pentru noi???


Profesor Roxana Cercel
OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu