joi, 1 martie 2012

Pachetulul curricular aferent clasei pregătitoare a fost postat pe site...

Pachetulul curricular aferent clasei pregătitoare conţine programele şcolare pentru următoarele discipline: Comunicare în limba română, Educaţie pentru societate, Religie, Matematica şi explorarea mediului, Muzică şi mişcare, TIC, Educaţie fizică şi sport, Consiliere şi Arte vizuale si lucru manual.

Acest pachet curricular a fost postat ieri pe site-ul www.edu.ro si este deocamdata in dezbatere publica urmand ca din toamna sa fie utilizat pentru elevii de la clasa pregatitoare.

As vrea sa fac cateva observatii legate de acest pachet curricular.

In primul rand surprinde absenta unei limbi straine dintre disciplinele studiate.Se stie faptul ca un copil invata cu usurinta o limba straina la varsta de 6 ani si, cu siguranta ca era indicat ca macar o limba straina sa faca parte din curriculum-ul pentru clasa pregatitoare.

Este de salutat introducerea TIC-ului in cadrul acestui pachet curricular, in felul acesta elevii vor fi obisnuiti de mici cu tainele calculatorului.Intrebarea logica care se pune este insa cea legata de profesorul care va preda aceasta materie care la gimnaziu si la liceu este predata de catre un cadru didactic specializat in informatica.Sper ca cei de la minister nu isi imagineaza faptul ca o invatatoare-educatoare poate preda oricare dintre disciplinele din acest pachet curricular.

Acelasi lucru este valabil si pentru religie, o disciplina pentru care profesorul care o preda trebuie sa aiba acordul cultului respectiv.

In concluzie, desi oficialitatile ne asigurau ca in clasa pregatitoare copilul doar se joaca, iata ca el are discipline de studiu.Cu tot ce inseamna acestea…Orar, notare, portofoliu, situatie scolara…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu