sâmbătă, 28 aprilie 2012

Incep controalele pentru a se depista neregulile de la selectia pentru corpul de experti...

Nici nu a cazut bine guvernul PDL-ist si au si inceput sa apara neregulile de la selectia pentru corpul de experti.Pana cand vor fi verificate dosarele de la Bucuresti va copiez un articol despre ce s-a intamplat in judetul Teleorman, articol preluat de la agentia de stiri dcnews.

"Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a depistat nereguli în dosarele mai multor cadre didactice care s-au înscris la concursul de selecţie pentru constituirea corpului naţional de experţi în management educaţional, de unde vor fi selectaţi viitori directori de şcoli.

Printre cei depistaţi cu nereguli la dosar, fişe incomplete şi atestate suspecte se numără şi inspectorul şcolar general al judeţului Teleorman, fostul deputat, Constantin Amariei.

“Dosarele au fost retrase, în prima fază, pentru că nu erau în regulă. De aceea au fost scoase şi de pe lista cadrelor didactice înscrise în concurs”, ne-au declarat reprezentanţii MECTS.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Teleorman spune însă că erorile din documente se datorează Casei Corpului Didactic. “Nu este vorba de falsificare. Au fost greşeli de redactare ale celor de la Casa Corpului Didactic. Mai exact, este vorba de două cursuri de formare a corpului profesoral. La un curs a fost trecut greşit numărul de credite, iar la alt curs, numele acestuia trecut în declaraţie era diferit de cel trecut în anexa corespunzătoare. Am trimis o adresă Casei Corpului Didactic. Ei au trimis o adresă mai departe la Minister şi am solicitat retragerea acelor dosare. Ne vom înscrie într-o sesiune viitoare”, ne-a declarat Constantin Amariei.

În situaţia lui Amariei se află mai mulţi inspectori ai ISJ Teleorman.

Iniţial, lista cu profesorii înscrişi la concursul pentru formarea Corpului Naţional de Manageri Educaţionali erau trecute 284 de persoane. Ulterior numărul candidaţilor a fost redus la 268 de persoane”

Astept un control de acest gen si la Bucuresti, pentru ca am informatii ca ar fi cateva cazuri de membrii PDL care au fost admisi fara a avea dosarele in regula.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

5 comentarii:

  1. Cristi, ai si nume?
    E bine sa dam si numele celor pe care-i banuim. De acum ar trebui sa nu ne mai fie frica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate la timpul lor, Daniel...
    Daca citesti articolele mai vechi vei vedea ca nu a fost niciodata vorba de frica...
    Atunci cand scriam impotriva lui Funeriu vedeam cum intrau de pe serverul www.edu.ro, citeau si probabil notau...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristi, am si eu o curiozitate. Doamna Luana a ramas tot respinsa? Eu nu am vazut rezultatele dupa contestatii.

    RăspundețiȘtergere
  4. As putea sa va semnalez anumite nereguli de la I.S.J. Dolj? Se poate sa fie vorba de trafic de influenta,fals si uz de fals.Am fost martorul unei declaratii "soc" de genul,citez.." ma manca undeva sa platesc 9 milioane pe un curs,la Severin." Cert este faptul ca in acea zi ,respectivul a facut un drum cu masina la Severin,iar, dupa cateva zile,fara sa frecventat nici macar o secunda din acel curs,s-a trezit bine mersi cu cele 60 de credite in cont.Si ar mai fi si alte nereguli pe care le-am aflat in mod direct sau indirect,nereguli pe care eu nu prea pot sa le demonstrez pentru ca sunt prea mic intr-o mafie prea mare,dar care ,probabil,la o investigatie mai atenta din partea unor organe competente,ar putea iesi la iveala.Nu vreau decat competenta si corectitudine in alegerea acestor oameni care,pana la urma,se vor chema "experti" si vor conduce unitati scolare catre ce anume?! Catre eficientizare sau catre atribuirea posturilor pe criterii "de gasca"

    RăspundețiȘtergere