joi, 21 iunie 2012

Şcolile din mediul rural au fost dotate cu încă 43 de microbuze….


MECTS a continuat distribuirea de autovehicule destinate transportului elevilor. Prin ordinul ministrului nr. 4398/08.06.2012 au fost repartizate încă 43 de microbuze şcolare din totalul celor 185 achiziţionate de MECTS, în anul 2012.

Măsura vine în sprijinul accesului la educaţie al elevilor care provin din zone rurale izolate. Cele 43 de autoturisme au fost repartizate în 15 judeţe, astfel:

- Bacău – 3

- Bihor – 4

- Braşov – 2

- Caraş-Severin – 5

- Constanţa – 1

- Dâmboviţa – 5

- Dolj- 2

- Galaţi – 2

- Ilfov – 4

- Olt – 3

- Prahova – 2

- Satu Mare – 1

- Sălaj – 2

- Sibiu – 2

- Suceava – 5

Aceasta este a doua etapă de distribuire a microbuzelor pentru facilitarea accesului elevilor care locuiesc în zone defavorizate la şcoală. Prima etapă s-a derulat la începutul lunii iunie, când au fost distribuite 62 de microbuze. Potrivit contractului semnat în data de 26 aprilie de fosta conducere a Ministerului Educaţiei, cele 185 de microbuze şcolare trebuie repartizate către beneficiari în maximum 45 de zile de la data parafării documentului.

Cunosc situaţia unei comune din judeţul Călăraşi, alcătuită din 3 sate, care se găsesc la o distanţă apreciabilă unul de celălalt... Localitatea la care fac referire se află la numai 50 km de Bucureşti. Şi ce să vedeţi? Şi în această localitate există familii tinere cu copii. Aceştia ani de-a rândul au venit la şcoală, instituţie care se află în satul de la mijloc între cele trei, pe jos câte 7 km dus şi alţi 7 întors... fie iarnă, fie vară... până de curând, când primarul pnl-ist din sat a angajat un microbuz care să transporte copiii.

Măsura de dotare a şcolilor din mediul rural cu microbuze este extrem de oportună şi sper să acopere întreaga arie de localităţi izolate din ţară. Astfel se facilitează accesul la învăţătură tuturor copiilor şi eliminăm riscul de a ne întoarce de unde am plecat, adică să redevenim... un popor barbar.

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu