miercuri, 6 iunie 2012

Subiectele la concursul de titularizare vor fi elaborate si corectate la nivel national...

Pentru a elimina orice suspiciune de frauda, la concursul de titularizare din acest an subiectele vor fi realizate si corectate la nivel national, a anuntat Liviu Pop, ministrul interimar al Educatiei.

"La concursul de titularizare avem doua modificari foarte importante: subiectele vor fi unice si vor fi facute la nivel national, vor fi corectate la nivel national, in centre organizate pentru fiecare disciplina in parte. Astfel va fi eliminata suspiciunea ca in anumite unitati scolare comisiile, interesele locale si altele influenteaza rezultatul", a declarat ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop.

Mai mult, in toate cele 2.500 de centre de examen vor fi montate camere de supraveghere, a adaugat Liviu Pop.

Fostul ministru al Educatiei Daniel Funeriu anunta, la intrarea in vigoare a Legii educatiei, ca din 2012 concursul de titularizare va fi organizat la nivelul fiecarei unitati de invatamant. El spunea ca 2011 este ultimul an in care titularizarea se organizeaza la nivel national, intrucat forta de munca trebuie angajata de fiecare scoala in functie de nevoile acesteia.

Asadar, subiectele pentru examenul de titularizare vor fi elaborate la nivel national.Acest lucru nu poate sa fie decat in interesul invatamantului pentru ca se elimina astfel suspiciunea ca subiectele ar putea fi “aflate” inainte de examen de catre candidatii agreati.

As vrea sa fac aici si o remarca legata de acest fapt.

In cei 22 de ani de cand sunt profesor nu prea am auzit ca la examenul de titularizare sa existe suspiciuni legate de corectitudinea sustinerii probei scrise.Acest lucru este pozitiv si chiar trebuie tinut cont de el in continuare…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu