marți, 21 august 2012

Noi şi noi medalii pentru elevii români

În timp ce tot mai des auzim despre profesori slab pregătiţi, despre notele proaste pe care le obţin aceştia la examenele pe care le susţin, elevii acestora prosperă, îmbogăţindu-şi palmaresul cu noi şi noi medalii. Zilele trecute vă aduceam la cunoştinţă cum patru elevi au adus acasă medalii cucerite la a VI-a ediţia a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori. Cum or fi posibile asemenea performanţe în timp ce profesorii sunt din ce în ce mai prost cotaţi??? De ce nu auzim mai des şi despre astfel de situaţii???

Astăzi vă fac cunoscute alte reuşite ale elevilor români. La a XX-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică, Lotul naţional de informatică al României a cucerit din nou patru medalii: două de aur şi două de argint. Competiţia s-a desfăşurat la Belgrad în perioada 15-19 august 2012.

Medaliile de aur au fost obţinute de Rareş Darius Buhai, elev în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi de Radu Ştefan Voroneanu, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti.

Medaliile de argint au fost cucerite de Dan Mihai Gheorghe şi Daniel Posdărăscu, ambii elevi în clasa a X-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

La competiţie au participat 45 de concurenţi din 9 ţări.

Felicitări!!!

Profesor: Roxana CERCEL

Un comentariu:

  1. va simtiti "responsabili" pentru aceste medalii? Ati sustinut cu ceva eforturile acestor copii si pe cele ale profesorilor lor? Stiti cat noroc trebuie sa ai ca sa gasesti profesori bine pregatiti si dispusi sa lucreze?

    RăspundețiȘtergere