miercuri, 8 august 2012

Titularizare 2012: 220 de note de 10

Marţi, 7 august, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat că rata de promovare la examenul de titularizare de anul acesta este de 48% şi s-au obţinut 220 de note de 10, ceea ce nu este de natură să nemulţumească.

„Ca să fii profesor trebuie să fii tu însuţi un exemplu, inclusiv în examenele pe care le susţii. Cred că dacă procentul de promovare este undeva în apropierea celui de la bacalaureat – şi nu putem să trecem atât de uşor peste asta – se poate desprinde concluzia că rezultatele de la titularizare reflectă rezultatele de la bacalaureat”, a afirmat ministrul într-o conferinţă de presă.

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei a mai spus că doreşte să identifice care sunt universităţile din care provin cei care s-au înscris la titularizare şi să publice pe site-ul ministerului rezultatele absolvenţilor acelor instituţii de învăţământ superior, pentru ca în felul acesta să tragă un semnal de alarmă pentru centrele universitare care asigură formarea iniţială a cadrelor didactice.

Pe de altă parte, ministrul precizează că anul acesta s-au obţinut mai multe note mari în comparaţie cu anul trecut.

Conform declaraţiei ministrului Educaţiei la examen s-au prezentat 28.373 candidaţi din care 25.885 au obţinut note pe lucrări, restul renunţând în timpul examenului.

Ţinând seama de faptul că examenul de titularizare este extrem de serios şi de dificil, îi felicităm pe toţi cei care au reuşit să obţină note de 10 şi, de asemenea, pe cei care au obţinut note egale sau mai mari de 7, pragul de promovare a examenului de titularizare.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu