miercuri, 29 august 2012

Olimpicii la geografie vor fi recompensaţi de Ministerul Educaţiei

La Olimpiada Internaţională de Geografie, desfăşurată în perioada 21-27 august la Koln, Germania, elevii români s-au întors acasă cu alte patru medalii în palmares şi locul doi pe naţiuni. Dintre cele patru medalii obţinute, două au fost de aur, una de argint şi una de bronz.

Elevii de aur provin atât din Bucureşti, cât şi si din alte judeţe (Suceava, Covasna, Prahova).

POPA Constantin, medalia de aur, clasa a XII-a, C.N. „Nicu Gane”, Fălticeni, Suceava;

URSICĂ Ştefania, medalia de aur, clasa a XII-a C.N. „Mihai Vitezul”, Sf. Gheorghe, Covasna;

GĂMAN Miruna Andreea, medalia de argint, clasa a XII-a, C.N. „Al.I. Cuza”, Ploieşti, Prahova;

TOMENCO Traian, medalia de bronz, clasa a XI-a, Liceul Teoretic „C-tin Brâncoveanu”, Bucureşti, sector 1.

Bucuria şi reuşita le va fi recompensată de către Guvern cu premii în bani. Colegii lor care au avut performanţe similare anul trecut, nu au fost răsplătiţi nicicum de fosta guvernare.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu s-a gândit la posibilitatea de a-i răsplăti pentru reuşită şi pe olimpicii de anul trecut, dar până acum nu s-a găsit nicio soluţie legală.

„Olimpicii de anul acesta, toţi vor primi bani. Pentru ce s-a întâmplat în 2011, să îi întrebaţi pe cei care au guvernat în 2011. Anul trecut legislaţia i-a împiedicat pe cei care s-au aflat la pupitrul de comandă de la Minister să acorde premiile, încercăm să găsim o formulă, destul de dificil pentru că legile nu retroactivează” a declarat ministrul Ecaterina Andronescu.

Anul acesta elevii olimpici vor fi recompensaţi cu premii între 5 şi 13000 de lei, în funcţie de performanţă.

Profesor: Roxana CERCEL

Un comentariu:

  1. poate se va gasi un guvern sa-i si premieze, si, cine stie, poate chiar cu mai mult de 2000 de euro pentru cea mai valoroasa medalie din lume

    RăspundețiȘtergere