vineri, 31 august 2012

Examenul de bacalaureat va fi diferentiat...

Ministerul Educaţiei analizează posibilitatea introducerii unui examen de bacalaureat diferenţiat întrucât există candidaţi care primesc aceleaşi subiecte, dar care nu au acelaşi număr de ore la materia respectivă.

"După o consultare cu toţi cei implicaţi în acest proces vom lua o decizie referitoare la examenul de bacalaureat diferenţiat. De ce ne-am gândit la această variantă? Vă dau un exemplu. Elevii de la filiera teoretică au 40 de ore pe săptămână în cei patru ani de liceu, iar cei de la filiera tehnologică au 25 de ore pe săptămână. De asemenea, cei de la filiera tehnologică au mai puţine săptămâni de şcoală, cu trei - cinci săptămâni mai puţine şi să nu uităm că la începutul lui 2012 unde s-au pierdut trei săptămâni cu acea evaluare la toate materiile, iar numărul de ore de pregătire pentru elevi a fost mult mai mic. Cu toate acestea, subiectele sunt aceleaşi", a declarat ministrul secretar de stat Stelian Fedorca.

El a mai spus că cei din grupa tehnologică ce nu au promovat bacalaureatul sunt dezavantajaţi la angajare pentru că sunt preferaţi cei cu diplomă de bacalaureat în condiţiile în care ei beneficiază de un certificat de competenţe.

"Foarte mulţi angajatori cer viitorilor angajaţi diplomă de bacalaureat cu toate că au competenţe, au acel certificat de competenţe. Este tehnician în horticultură, are competenţe, poate fi angajat, dar lipsa diplomei de bacalaureat îl dezavantajează, fie nu îl angajează, fie ia un salariu mai mic, cu toate că cei doi, unul cu diplomă de bacalaureat şi celălalt fără, prestează aceeaşi muncă, îşi pun în valoare competenţele căpătate în practica de-a lungul anilor", a explicat secretarul de stat în Ministerul Educaţiei.

El a mai spus că sunt mai multe variante în lucru şi că una din variate prevede trei tipuri de examen de bacalaureat, A, B sau C, iar fiecare elev are dreptul să se înscrie la cel pe care îl doreşte.

"Sunt mai multe variante în lucru. O variantă este reprezentată de trei tipuri de examen, să spunem A, B sau C, fiecare elev se înscrie un doreşte, are această posibilitate şi ştie că dacă ia diplomă tip A are o anumită perspectivă, la fel dacă ia diplomă B sau C", a explicat Stelian Victor Fedorca.

Ramane de vazut de cand se va aplica acest tip de examen de bacalaureat.Ca o parere personala, cu cat mai repede, cu atat mai bine pentru elevi…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu