Astăzi, 27 august, încep primele sesiuni de formare la nivel naţional pentru cele 8000 de cadre didactice care vor preda la clasa pregătitoare. În cadrul acestor sesiuni se vor disemina informaţiile necesare activităţilor specifice de la clasa pregătitoare. Cursurile vor fi susţinute de cele 194 de cadre didactice formate în cadrul proiectului „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV" - program de formare continuă de tip "blended learning" pentru cadrele didactice din învăţământul primar", derulat de MECTS.
Acest program însumează 134 de ore de pregătire dintre care 40 de ore faţă în faţă şi 94 de ore online. Programul de formare continuă este acreditat şi atât formatorii cât şi cursanţii vor obţine credite profesionale transferabile (10 pentru formatori, 34 pentru cursanţi).
Curriculumul proiectului de formare continuă a fost elaborat de Universitatea din Bucureşti în colaborare cu compania Softwin pentru partea de e-learning, parteneri în acest demers.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul primar la oportunităţi de formare continuă bazate pe resurse digitale şi pe cursuri de tip blended learning (faţă în faţă + on-line) în vederea susţinerii formării de competenţe-cheie la şcolarii mici, prin organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare.
Mult controversata clasă pregătitoare îşi continuă traiectoria, ministerul derulând de azi cursuri pentru formarea cadrelor didactice. Se pare că la deschiderea anului şcolar, prichindeii, până mai ieri de grădiniţă, vor fi întâmpinaţi la şcoală de dascăli bine pregătiţi şi dedicaţi procesului educaţional.
Profesor: Roxana CERCEL
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu