Proiectul clasei pregătitoare moştenit din mandatul lui Daniel Funeriu este un plan greoi şi deficitar pe care oficialii actuali ai Ministerului Educaţiei îl dezabrobă.
Deşi au fost înscrişi 130.000 de copii la pregătitoare, 8000 de profesori se pregătesc să participle la cursuri de formare speciale, programa a fost definitivată, există doar 85% dintre şcoli care au mobilierul necesar pentru săli.
Ministerul Educaţiei, Ecaterina Andronescu declara cu câteva zile în urmă că după primul semestru de pregătitoare, copiii s-ar putea muta din nou la grădiniţă. În acest caz, ar fi de prisos mobilierul special achiziţionat pentru săli. Secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Fedorca, lămureşte spunând că „mobilierul ar putea fi repartizat altor şcoli, pentru că acolo unde nu sunt probleme cu spaţiul, pregătitoarea poate rămâne în şcoală”.
Stelian Fedorca a criticat în repetate rânduri clasa pregătitoare şi este de părere că investiţia făcută prin Ministerul Educaţiei nu era necesară.
„Clasa aceasta pregătitoare a fost lipită de şcoli fără să se facă un studiu de impact şi fără a se urmări interesul copilului. Analiza de după primul semestru ne va arăta unde se va impune mutarea la grădiniţă.” De această analiză se va ocupa Institutul pentru Ştiinţele Educaţiei.
În Bucureşti personalul didactic care va preda la clasa pregătitoare va începe cursurile de formare după 20 august, după cum urmează:
20-24 august – program de formare a formatorilor;
27 august-7 septembrie – formarea cadrelor didactice de către formatori;
În Capitală vor fi două grupe, iar cursurile vor dura 8 ore pe zi.
27-31 august – formarea primei grupe;
3-7 septembrie – formarea celei de-a doua grupe;
10 septembrie-28 octombrie – formatorii vor acorda suport online cursanţilor (94 ore online);
29 octombrie-3 noiembrie – evaluarea finală a cursanţilor.
Profesor: Roxana CERCEL
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu