luni, 6 august 2012

Săptămâna corigenţelor, şansa susţinerii bacalaureatului pentru cei din anii terminali

Elevii declarati corigenti la una sau mai multe materii vor putea sa-si repare situatia scolara săptămâna aceasta, atunci cand sunt programate a se desfasura sesiunile anuale ale reevaluarilor.

Primii care vor da piept cu profesorii examinatori sunt elevii din clasele terminale de liceu (a XII-a/a XIII-a - indiferent daca sunt la zi, seral sau in clasele cu frecventa redusa) si cei care finalizeaza anul de completare. Examenele de corigenta in cazul acestora sunt programate in zilele de 8 si 9 august.

Absolventii de gimnaziu se pot prezenta la examenele de corigenta in perioada 20-22 august, urmand ca aceia dintre ei care vor fi declarati promovati sa poata participa la a treia etapa de repartizare in clasa a IX-a, pe locurile ramase libere dupa primele doua etape (cel mai probabil, la filiera tehnologica).

Elevii din anii terminali de liceu sau gimnaziu care nu se pot prezenta la sesiunea de corigente din 8-9 august, respectiv 20-22 august, dupa caz, pot sustine examenele in perioada 27-31 august. Daca, insa, se vor prezenta la corigente dar nu vor promova vor fi declarati repetenti.

In ipoteza in care vor promova sesiunea de corigente, elevii din clasele terminale de liceu se pot inscrie pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea august 2012, in data de 10 august. Elevii anului de completare care au promovat examenele de corigenta in sesiunea august 2012 se pot inscrie la examenul de certificare a competentelor profesionale, sesiunea a doua.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu