miercuri, 26 mai 2010

Concluziile dialogului minister-sindicate...

Aseara a avut loc o intalnire intre Ministrul Educatiei si reprezentantii sindicatelor din invatamant.Declaratie oficiala a ministrului este urmatoarea:
„Bună seara. Am avut o întâlnire de lucru cu liderii sindicali, aşa cum ştiţi. Punctele discutate au fost, în primul rând, asigurarea desfăşurării examenului de bacalaureat şi finalizarea anului şcolar în condiţii optime, chiar dacă trecem printr-o perioadă dificilă. În primul rând mă bucur că liderii sindicali au răspuns invitaţiilor noastre succesive la dialog şi că am reuşit să dialogăm pe un ton şi pe substanţă în ceea ce priveşte finalizarea acestui an şcolar. Apreciez modul în care au decurs discuţiile şi deschiderea pentru dialog care va continua în următoarea perioadă. Prioritatea ministerului în acest moment este organizarea examenului de bacalaureat.Doresc să-i asigur pe elevi şi pe părinţi că ministerul va lua toate măsurile care se impun pentru ca elevii să finalizeze bacalaureatul. În aceeaşi măsură, îi asigur pe elevi şi pe părinţi că vor avea situaţia şcolară încheiată. În cursul zilei de joi, vom anunţa toate măsurile pe care le vom aplica. Doresc să le mulţumesc şi profesorilor care ne-au dat semnale că, într-adevăr, pun interesul elevilor mai presus de orice. Sunt convins că acest an şcolar se va încheia în condiţii bune, chiar dacă nu optime şi, încă o dată, doresc să le mulţumesc profesorilor care sunt alături de noi în această perioadă dificilă. Vă mulţumesc!"
Concluzia ministrului este ca maine va anunta solutiile pentru ca bacalaureatul sa se desfasoare normal iar situatiile scolare sa se incheie.O sa vedem maine care vor fi aceste masuri, sper ca ele sa respecte legislatia in vigoare.Din aceasta declaratie reiese in mod cat se poate de clar faptul ca se incearca invrajbirea cadrelor didactice intre ele.Ministrul spune ca le multumeste cadrelor didactice care "pun interesul elevilor mai presus decat orice".Haideti sa fim seriosi, aceasta declaratie este una cat se poate de populista.Este clar ca nimanui nu ii convine sa faca greva si sa fie penalizat la salariu pentru acest fapt.Dar daca se constata ca cei de la putere nu au o alta cale de a intelege realitatea, greva poate sa fie ultima solutie.Nu este de dorit acest lucru, dar ar fi bine ca si cei de la putere sa se mai uite din cand in cand intr-o oglinda.Nu mai departe decat ieri ministrul Videanu declara ca norma profesorilor trebuie crescuta de la 16 ore/sapt la 22 ore/sapt.Dincolo de faptul ca acest ministru dovedeste o crasa necunoastere a problemelor scolii, pare ca acesta ne confunda pe noi, profesorii, cu bordurile pe care acesta le schimba zilnic in Bucuresti, atunci cand era primar.Ii aduc la cunostinta acestui domn ca norma noastra didactica este de 18 ore/sapt si ca doar profesorii cu gradul I si vechime maxima si au norma de 16 ore/sapt.Nu stiu cum este la scolile Dvs, dar la mine la scoala "spargatorii de greva" si-au facut deja aparitia.Au anuntat conducerea liceului ca ei vor veni la scoala pe perioada grevei.Nu ma intrebati despre calitatile lor morale, chiar nu vreau sa vorbesc despre asta acum.Stiu doar ca acesti oameni sunt mereu impotriva mitingurilor si a grevelor.Pentru acesti oameni Revolutia nu a avut loc...Evident ca, in sinea lor ar vrea ca aceasta greva sa reuseasca.Dar ei sa nu participe...Cand este vorba de drepturi sunt cat mai in fata...Doar ca, coloana lor vertebrala nu mai este de mult dreapta...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu