vineri, 7 mai 2010

Consiliul de administratie al scolilor a trecut de Comisia pentru Invatamant...

Consiliul de administratie al scolilor a trecut astazi de Comisia pentru Invatamant.
Amendamentele aduse de catre deputatii din comisie au avut castig de cauza in fata pozitiei ministrului educatiei.S-a decis componenta consiliul de administratie: 50 % cadre didactice, 25 % reprezentanti ai părinţilor şi 25 % reprezentanţi ai consiliului local.
Directorul este membru de drept al consiliului de administratie.Daca unitatea scolara nu are si director adjunct numarul total de membrii ai C.A. va fi de 9.
Daca unitatea scolara are si director adjunct numarul total de membrii ai C.A. va fi de 13, directorul adjunct fiind inclus automat intre acestia.
Reprezentantii sindicatelor si ai elevilor participa cu rol de observator.

Ca o concluzie, in cazul cel mai general, cel in care scoala respectiva are si director adjunct, numarul total al profesorilor care vor face parte din C.A va fi de 7, respectiv director+director adjunct+ 5 cadre didactice. Daca scoala respectiva nu are si director adjunct, numarul total al profesorilor care fac parte din C.A este de 5, respectiv directorul+4 cadre didactice.
Nu s-a specificat inca care este numarul minim de membrii pentru cvorum.Un lucru este cert, hotararile in C.A. vor putea fi luate si doar cu acordul cadrelor didactice din unitatea respectiva.Acest lucru este pozitiv pentru ca, intr-o scoala, cadrele didactice sunt cele care cunosc cel mai bine problemele de acolo.
Dupa cum se stie termenul limita de discutare al acestei legi la comisie era pana astazi, dar la cererea presedintelui comisiei,deputatul Dumitrescu Cristian-Sorin, lucrarile vor continua pana miercuri 12 mai.
Atunci o sa stim forma finala a art.314, cel care acum arata in felul urmator:
"Art. 314
(1) La data intrării în vigoare a acestei legi, tot personalul didactic calificat, titular, devine titular al unității de învățământ cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată."


Sa speram ca si acest articol va fi modificat si ca titularizarea va ramane la nivel de invatamant si nu la nivel de unitate scolara...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Art.314 mi se pare a fi cel mai important. Ar fi foarte bine ca si acesta sa fie modificat. Trebuie pastrata titularizarea in sistem

    RăspundețiȘtergere