miercuri, 12 mai 2010

Inceputul sfarsitului…

Cadrele didactice se alătură celorlalte categorii sociale care protestează împotriva măsurilor anunţate de catre guvern. Începând cu 31 mai, profesorii vor intra în grevă generală, a anunţat azi liderul sindicatului "Spiru Haret", Gheorghe Isvoranu.
Mai mult decat atat , ei nu vor mai trece notele in catalog şi ameninţă cu boicotarea evaluărilor naţionale. Liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Aurel Cornea, a anunţat astazi că profesorii vor fi prezenţi pe 19 mai la mitingul din Piaţa Victoriei.
Tot astazi pensionarii au iesit in strada pentru a-si cere drepturile.La Bucuresti aproximativ 1.000 de protestatari au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu, pe care l-au acuzat că i-a înşelat. Aceştia au avut pancarte pe care scria "Ne-aţi «ciuruit», vă «ciuruim»", "Respectaţi bătrânii ţării", "Domnule preşedinte, ne-aţi înşelat", "Nu îngropaţi de vii pensionarii", "Ce aveţi împotriva noastră, domnule preşedinte", "Vrem să trăim în unitate". Concomitent cu protestul de la Palatul Cotroceni, pensionarii pichetează sediile prefecturilor din ţară.
La Iasi, tot astazi peste 500 de studenţi au protestat faţa Prefecturii Iaşi. Tinerii adunaţi aici în jurul orei 13.00, le-au transmis guvernanţilor următoarele: “Legea Educaţiei, culmea aberaţiei”, “Protestăm în loc să învăţăm” şi “Vrem să facem facultate să vă luăm locul în toate”.
Si acesta este doar inceputul.Se pare ca scanteia declansata de catre Traian Basescu joia trecuta s-a aprins si acum arde ca o torta.Nemultumirea este generala in toata tara.
Cu siguranata ca PDL-ul va avea soarta PNT-CD-ului din anul 2000.Dintr-un partid aflat la putere va ajunge o “epava politica”.Ca sa fiu sincer ma asteptam la lucrul acesta.Doar ca nu ma asteptam ca toate acestea sa se intample atat de repede.Pare ca nici nu s-a asezat confortabil in scaunul de presedinte si Traian Basescu are mari probleme de imagine.Sa nu uitam ca acest om a fost votat doar de jumatate dintre cei care s-au prezentat la vot.Cealalta jumatate nu a fost din start de partea sa.. este vorba de cei despre care el a afirmat bucuros in noaptea alegerilor “i-am ciuruit”.Numai ca, pana la urma, Traian Basescu a reusit sa "ciuruiasca" pe toata lumea.Si pe cei care nu l-au ales dar si pe alegatorii sai.Am certitudinea ca daca maine s-ar face un sondaj de opinie cu privire la popularitatea actualului presedinte, popularitatea aceastuia ar fi cea mai scazuta dintre toti presedintii care au condus tara dupa anul 1990.Recunosc ca l-am urat pe Ion Iliescu.Nu mi-a placut de la inceput, de cand a parut ca doreste sa “confiste” revolutia.Dar pot sa spun acum ca Ion Iliescu chiar nu avea atata rautate cata are Traian Basescu.Nu stiu daca l-ati urmarit in zilele trecute la televizor.Omul acesta pur si simplu pare ca-i uraste pe romani.Pare ca are o bucurie sadica in a ne anunta noi reduceri si noi chinuri, pe care el doreste ca noi sa le avem.Astazi, la Palatul Cotroceni pensionarii au fost batuti si imbranciti de catre fortele de ordine.Batranii nostri au fost loviti…Dupa ce fusesera umiliti prin anunturile prezidentiale referitoare la scaderea pensiilor cu 15%.Cred ca cel mai urat lucru este sa lovesti un batran.Un om fara putere, un om pe care, in mod normal trebuie sa-l respecti tocmai datorita parului alb pe care-l are pe cap.Un om care, intr-un fel reprezinta istoria vie a noastra.Ei bine, tocmai pe acesti oameni s-au gasit cei ce-l apara pe presedinte sa se razbune.Tipic unui anumit tip de putere, tipic unui anumit tip de dictator.
De astazi au inceput protestele…Sincer si logic ar fi ca in cateva zile acest guvern sa isi dea demisia.Ceausescu a apucat sa zboare cu elicopterul.E adevarat insa ca nu foarte departe.Ce se va face Traian Basescu daca protestele se vor amplifica?
Sa nu uitam ca acum sunt categorii intregi sociale care nu-l mai suporta.Imi amintesc ca inainte de alegerile prezidentiale cancelaria era impartita.Pro sau anti Basescu.Acum sunt toti anti.In doar o saptamana oamenii s-au convins.
Ce urmeaza? Pe 19 mai se organizeaza un mare miting de protest, in Bucuresti.
Va mai amintiti de mitingul din 20 decembrie 1989 din Piata Palatului?
Ei bine, si atunci a fost inceputul sfarsitului…Atunci pentru Ceausescu…acum, probabil ca pentru Basescu.Poate ca este bine sa nu lipsiti de la acest miting.Presimt ca acest miting va intra in istorie…Asta daca nu cumva,pana atunci, Traian Basescu, pentru a se salva va demite acest guvern incompetent…Doar ca “a se salva” Traian Basescu pare a fi un lucru din ce in ce mai improbabil…Stiti proverbul acela…Cine seamana vant culege furtuna…


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu