vineri, 10 septembrie 2010

Arestarea lui Ovidiu Vantu...Vorbe in vant...

Incepand de ieri Sorin Ovidiu Vantu a fost retinut.Pana cand, nu poate sa stie inca nimeni.Poate ca pana trece criza...Poate ca pana cand cei de la guvern se vor opri din "a fura".
Motivele arestarii chiar nu mai conteaza...Se spune ceva despre "favorizarea infractorului", doar ca motivul adevarat este distragerea atentiei publice de la problemele economice ale tarii.
Doar ca acesta "atentie" pentru Vantu nu va dura decat cateva zile, iar apoi lucrurile vor reintra in normal.Aceste arestari spectaculoase dar fara un suport juridic solid fac parte dintr-o "reteta" mai veche a celor de la PDL.Este un proces care se reia ciclic in jurul unor personaje controversate din Romania.Amintiti-va de arestarea lui Becali, apoi a senatorului Voicu si apoi de cea a lui Dan Diaconescu.Fiecare dintre ele a avut enorm de mult "circ".Dintre cei trei doar Voicu mai este acum arestat, doar ca, daca va mai amintiti, partea spectaculoasa atunci a fost arestarea pentru cateva zile a lui Costiniu, Căşuneanu şi Locic. La ce foloseste acest "circ"?
Lui Becali i-a folosit electoral, ajungand mai apoi parlamentar european.Lui Dan Diaconescu ii foloseste din punct de vedere al publicitatii, reusind cu aceasta "arestare" sa mai ridice ratingul postului de televiziune OTV.Sa nu uitam ca in timpul alegerilor prezidentiale si dupa, OTV-ul a devenit un post basescian cu o rata de audienta din ce in ce mai scazuta.
Care este acum substratul arestarii lui Vantu? Daca se dorea arestarea lui reala, motivatia ar fi trebuit sa fie alta.Cu siguranta ca exista motive suficienta pentru ca SOV sa infunde puscaria multi ani de acum inainte...Doar ca s-a dorit o arestare "publicitara" pentru acesta...
Se stie faptul ca postul Realitatea TV are o multime de probleme financiare in ultima vreme, multa lume spunand ca de fapt este in faliment.Se stie si faptul ca ziarele patronate de catre Vantu nu mai au cititori si de cele mai multe ori raman pe tarabele vanzatorilor.
Dar se mai stie un lucru estential care ne face sa privim cu "suspiciune" aceasta arestare.Se stie faptul ca, in ultima zi de campanie pentru prezidentiale, Ovidiu Vantu a fost agentul electoral al lui Basescu.El l-a "adus" pe Geoana in casa sa, el l-a filmat si tot el a facut sa apara in
mass-media acest lucru.Fara "lovitura sub centura" pe care a primit-o atunci, Mircea Geoana ar fi fost presedinte acum.Sa nu va inchipuiti ca acolo nu a fost o regie intre Basescu si Vantu, o regie in care Geoana a jucat in mod involuntar rolul "prostanacului".A fost o regie care atunci chiar a inclinat balanta votului.Marea majoritate a celor nehotarati l-au votat pe Basescu atunci,un vot care in final s-a dovedit decisiv.Imi amintesc ca atunci Vantu a aparut pe post si a confirmat "vizita" lui Geoana, oferind si detalii picante, o confirmare care nu facea decat sa-l afunde tot mai mult pe Mircea Geoana.Iata ca acum a venit si vremea "achitarii datoriilor electorale" ale presedintelui.Pentru opinia publica "mai naiva" prin arestarea lui Vantu, Basescu "si-a suprimat" un adversar.Pentru cei putin mai atenti la cum se manipuleaza opinia publica aici este vorba de altceva.Iar Ovidiu Vantu va iesi mai "intarit" dupa aceasta arestare...Evident, cu ajutorul "dusmanului sau", Traian Basescu...Cel care probabil ca, in particular, s-a relaxat la Spa-ul lui Vantu de mult mai multe ori decat a facut-o Mircea Geoana...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Foarte periculoase comentariile dvs. Domnule Profesor !
    Este foarte adevarat ca nu mai stim nici noi daca ne aflam intr-un stat de DREPT sa intrun stat de DREPTI in fata lui Basescu.

    RăspundețiȘtergere