vineri, 3 septembrie 2010

Remanierea guvernului…Lume, lume, hai la circ!

Colegiul Director al PDL a votat remanierea a şase oficiali ai cabinetului Boc: Sebastian Vlădescu de la Finanţe, Mihail Dumitru de la Agricultură, Mihai Şeitan de Muncă, Gabriel Sandu de la Comunicaţii, Radu Berceanu de la Transporturi şi Adriean Videanu de la Economie. Înlocuitorii lor sunt: Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţeanu (Finanţe), Anca Boagiu (Transporturi), Nelu Ioan Botiş (Muncă), Valerian Vreme (Comunicaţii) şi Valeriu Tabără (Agricultură).
Ca o parere personala, in mod practic nu s-a intamplat nimic.Guvernul Boc, devenit acum al V-lea fiind, de fapt, „aceeasi Marie cu o alta palarie”.
Pentru a nu leza „greii partidului”, Berceanu si Videanu, s-a convenit ca acestia sa declare ca ei si-au depus mandatul, de buna voie si nesiliti de nimeni.
Ca totul a fost „o regie” o dovedeste si declaratia ironica a lui Videanu,de la sfarsitul dezbaterilor…
"M-am consultat cu mine însumi când am luat decizia şi cred că pentru PDL este insignifiant numai palierul guvernării. Şi partidul este important pentru că va trebui să începem pregătirea alegerilor locale", a declarat Videanu. Acesta a precizat că va îndeplini în continuare funcţia de prim vicepreşedinte al PDL.
Surprinde numirea lui Ion Ariton la economie, tinand cont de faptul ca in urmă cu mai mulţi ani, Ariton a fost implicat, potrivit presei , într-un megascandal la Petrom.Acesta a fost cercetat într-un dosar pentru o gaură uriaşă în gestiunea Petrom Sibiu, dar a primit în cele din urmă neînceperea urmăririi penale.
Cine a castigat si cine a pierdut de pe urma acestei remanieri?
De castigat este clar ca au castigat tot ei, in sensul ca dupa ce unii ministrii au „secatuit” cat au putut resursele tarii, au venit altii, cu idei noi, care sa „secatuiasca” si ei ce a mai ramas.Probabil ca acestia din urma stateau la rand pentru aceste functii, asa cum stateam noi, pe vremea lui Ceausescu la coada la paine.Pot sa va spun si cine a pierdut in urma acestor schimbari.De pierdut am pierdut eu, ai pierdut tu, am pierdut noi toti cei care nu avem nici o legatura cu aceasta „clica”.Daca acest guvern isi dadea demisia si se forma un guvern de uniune nationala, cu siguranta ca si speranta noastra intr-o viata mai buna prindea contur.Asa insa, ne asteptam ca nea Ialomiteanu de la finante sa ne taie si el 25% din salariu, ca nea Botis de la munca sa micsoreze valoarea salariului minim pe economie iar Anca Boagiu sa dubleze pretul biletelor la tren si la metrou.
S-a tot spus pe diverse posturi de televiziune ca prin aceasta remaniere de guvern s-a creat o ruptura intre presedintele Basescu si primul ministru Boc V.
Haideti sa fim seriosi…tot ce am vazut zilele acestea la televizor nu a fost decat „teatru scurt”.O piesa regizata de catre Traian Basescu si pusa in scena de catre discipolii sai.Uitati-va la cei care sunt acum noii ministri.Fiecare dintre ei „a crescut” in preajma lui Basescu.Prin aceasta „regie” s-a dorit ca opinia publica sa creada ca in PDL este democratie si ca acest partid s-a desprins de Traian Basescu.
Doar ca nu este asa…Traian Basescu este legat de PDL pana la sfarsitul vietii sale, tot asa cum Ion Iliescu este legat de PSD pana cand va muri.
A surprins in mod placut partea de regie cu Elena Udrea si Sever Voinescu, cei care, chipurile cereau demisia intregului cabinet.Mai trebuia si o parte lacrimogena si reprezentatia era completa…
As vrea sa spun doua vorbe si despre ministrul Funeriu.L-am zarit atunci cand a intrat la sedinta colegiului director, apoi cand a iesit la un moment dat pe hol pentru cateva minute si atunci cand a plecat.
Parea dintr-o alta lume, cred ca nici nu stia exact ce i se intampla.Atunci cand a plecat si avea certitudinea ca nu este pe lista celor remaniati se straduia sa zambeasca fericit.Parea ca vrea sa ne aminteasca noua, celor din educatie, legea lui Murphy…”Zambeste.... maine va fi mai rau !”


Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. In sfarsit remaniere..cu toate ca parerea mea e ca nimic nou sub soarele Romaniei nu o sa apara, insa surpriza nefericita din punctul meu de vedere e...ministrul sanatatii, care dupa tot scandalul din sistemul sanitar cat si cel legat de incendiul din maternitatea Giulesti...pastreaza cu nesimtire acelasi fotoliu..tinut cu dintii..rusinos parerea mea!

    RăspundețiȘtergere