sâmbătă, 4 septembrie 2010

"Cum ar fi" sa recunoasteti ca sunteti niste mincinosi?



Priviti acest videoclip.Este din perioada alegerilor parlamentare din toamna anului 2008.

Intai apare Liviu Negoita si ne intreaba ..."Cum ar fi o clasa politica de care sa nu iti fie rusine?".Cum sa fie domnule Negoita? Uitati-va in jurul dumneavoastra si o sa va dati singur seama de ce nu este asa.

Apoi apare Vasile Blaga si ne intreaba ..."Cum ar fi o Romanie, la fel de dreapta pentru toti?".Pai tocmai aici este problema, domnule Blaga.Ca actuala Romanie nu este in nici un caz dreapta pentru toti.Ce ati spus dumneavoastra in acest videoclip este doar o pura demagogie, adevarul este ca de doi ani de zile aceasta dreptate chiar nu mai exista pentru multi dintre noi.In acesti doi ani de zile dreptatea a fost doar de partea dumneavoastra, a celor de la PDL.

Dupa domnul Blaga vine si domnul Flutur care ne intreaba "Dar o Romanie cu produse romanesti bune, la preturi decente?". Este o intrebare retorica domnule Flutur, dupa doi ani de PDL produsele romanesti chiar nu se mai gasesc pentru ca ati reusit sa aduceti majoritatea firmelor in faliment sau in pragul falimentului.Si cand spun majoritatea firmelor nu ma refer la firmele acolitilor Dvs, firme care au prosperat chiar si pe timp de "asa zisa criza".Cat despre preturi decente poate ca ar fi bine sa mergeti in magazine si in piete si sa vedeti nivelul acestor preturi.Doar ca eu nu cred ca mai aveti curajul sa mai mergeti printre oamenii obisnuiti.

In lipsa domnului Berceanu, domnul Boc ne prezinta viziunea sa despre transporturile din Romania..."In care sa mergi civilizat pe autostrazi si drumuri ca lumea".Care autostrazi? Care drumuri? Trist, nu?

Doamna Sulfina Barbu ne vorbeste despre educatia din Romania, dupa alegerile din 2008..."In care sa te bucuri de o educatie serioasa pentru copiii tai".Doamna Sulfina, ati auzit de lagărul de exterminare de la Auschwitz? Cam asa se intampla de doi ani de zile in sistemul de educatie...Se straduiesc sa ne "extermine" pe toti, elevi, studenti si cadre didactice.

Dar punctul maxim al acestui videoclip este dat de intrebarea lui Videanu...Pe un ton patetic acesta se intreaba..."Cum ar fi ca Romania sa fie o tara normala?"...Ha,ha...Domnule Videanu, intr-o tara normala locul celor care fura este la puscarie si nu in guvern.Intr-o tara normala, domnule Videanu, chiar nu este pus "lupul paznic la oi".Doar ca noi acum nu traim intr-o tara normala, domnule Videanu...

Spre final domnul Stolojan ne spune... "Iar in vremuri grele sa fie condusa asa cum trebuie".Nu stiu ce intelege domnul Stolojan prin a conduce tara asa cum trebuie.Daca aceasta inseamna ca presedintele sa dea in permanenta tonul pentru scaderea nivelului de trai, din punctul meu de vedere tara nu este condusa asa cum trebuie.Cat despre vremurile grele in care traim, mare parte din ele se datoreaza acestei proaste guvernari.

Finalul este apoteotic..."Romania pe maini bune...PDL tine cu tine".Aici chiar ca nu mai este nimic de comentat.In fiecare zi avem ocazia sa simtim "pe pielea noastra" faptul ca Romania "este pe maini bune".Doar ca "mainile acelea bune" sunt acum "adanc bagate in buzunarele noastre".Cat despre acel "PDL tine cu tine", acest mesaj este clar ca nu ne era adresat noua ci "gastii" care "delapideaza" aceasta tara, spunand ca, de fapt, ei ne "guverneaza".

Nu am inteles de ce in acest videoclip nu a aparut si presedintele urandu-ne "sa traim bine", eventual insotit de catre "pupila" sa, doamna Udrea.

Ca o concluzie...Ar fi bine ca acest videoclip sa fie privit de cat mai multi dintre noi.Sa realizam care este diferenta dintre "a fi oportunist" si "a fi performant".Sa intelegem care este calitatea morala a celor care ne conduc acum, iar la alegerile viitoare sa nu mai votam "minciuna".

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4


2 comentarii:

  1. Sunt un LIBERAL !
    INTREBARE : Cum ar fi fost daca in 2008 cea mai mare parte a cdrelor didactice l-ar fi crezut pe Tariceanu si nu pe Basescu ???????

    RăspundețiȘtergere
  2. In mod clar acum aveam un alt guvern.Si o alta viata...

    RăspundețiȘtergere