joi, 2 septembrie 2010

Cine este de vina pentru agresarea lui Cristian Olteanu?

Preşedinte PNL Sector 5, Cristian Olteanu, a ajuns ieri la spital în stare gravă după ce a fost bătut în plină stradă.
Olteanu este tatăl fetiţei care a fost bătută de bona Lovinica Dinu. Ea a fost condamnată definitiv, în urmă cu două zile, de Tribunalul Bucureşti, la amendă penală de 1.000 de lei şi la plata sumei de 1.000 de lei cu titlul de daune morale, pentru lovire şi alte violenţe.
Cristian Olteanu, a fost agresat de un grup de indivizi necunoscuţi atunci când ieşea din scara blocului unde locuieşte. Surse judiciare cred că agresorii ar fi putut să aibă legătură cu familia bonei, care a fost condamnată recent la plata unei amenzi, după ce a bătut-o pe fiica liberalului. Cristian Olteanu este internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu multiple fracturi craniene, leziuni suferite probabil în urma unei agresiuni, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Bogdan Popescu, citat de Mediafax.
Cristian Olteanu este în comă şi a suferit o hemoragie cerebrală.El a fost lovit în cap cu o bâtă, în timp ce se afla pe strada Târgu Neamţ. Agresorii sunt căutaţi de poliţişti, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Christian Ciocan.
Oficialul a spus că incidentul de pe strada Târgu Neamţ a fost semnalat prin apel la 112, iar poliţiştii de la Secţia 25 au început cercetările în acest caz. El a precizat că în prezent poliţiştii îi caută pe agresori, iar după ce Cristian Olteanu îşi va revenit, vor lua o declaraţie de la acesta, pentru a se stabili împrejurile în care s-a produs agresiunea.
Cristian Olteanu a fost ales recent ca presedinte al liberalilor din sectorul 5 al capitalei.El este absolvent al Universitatii Bucureşti - Facultatea de Ştiinţe Politice.
La prima vedere, tinand cont de procesul cu fosta bona a fetitei sale, se pare ca este vorba despre o razbunare.In aceasta privinta este de datoria politiei sa faca lumina in acest caz.
Este insa foarte trist faptul ca acest incident a fost posibil.Un om a fost batut violent in plina strada si acum este internat in stare grava la spital.Cine este de vina pentru toate acestea?
Cum de s-a ajuns ca in aceasta tara fiecare sa isi faca dreptate "cu bata" dupa bunul lui plac?
Unde era politia? O sa incerc sa va raspund eu la aceste intrebari...De vina pentru ce s-a intamplat este, in primul rand sistemul.De doi ani de zile, situatia din aceasta tara se deterioreaza cu fiecare zi care trece.Nici una dintre institutiile statului nu mai are autoritatea pe care o avea in trecut.Ce se intampla la varf risca sa se intample in intreaga societate.Daca "la varf" fiecare isi aplica legea lui acest lucru risca sa se generalizeze.Imaginea publica a celor care ne conduc este a unora care "isi au dreptatea lor" si care se ghideaza "dupa legile lor".Probabil ca tot asa au gandit si agresorii lui Cristian Olteanu.Este trist ca, din multe puncte de vedere, aceasta tara a ajuns o adevarata "jungla".Indiferent daca politia ii prinde sau daca nu ii prinde pe vinovati, Cristian Olteanu va ramane cu traume toata viata lui.De aceea, cel mai bine era ca acest lucru sa nu se fi intamplat.Era bine ca politia de cartier sa fi prevenit acest eveniment nefericit.Doar ca si politia are acum problemele ei.Pe langa micsoararea salariilor a intervenit si reducerea personalului care lucreaza in acest domeniu.Cu consecinte grave pentru siguranta cetateanului.
Ca o observatie de final...Nu am auzit nici o declaratie a ministrului de interne Vasile Blaga, cu privire la acest caz.In fond, daca s-a intamplat asa ceva si el are partea sa de vina...Imi amintesc declaratia acestui ministru atunci cand a explodat Maternitatea Giulesti...Intrebat ce ar fi facut daca atunci cand a izbucnit incendiul ar fi fost acolo, ministrul Blaga a raspuns: "As fi anuntat imediat autoritatile, bineinteles, si as fi incercat sa intru primul in foc".Eu unul nu-l cred...Poate si pentru faptul ca, atunci cand eram copil, am inteles cate ceva din basmul Pinochio...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu