luni, 27 septembrie 2010

Nu-l compatimiti pe Blaga...Toti PDL-istii trebuie sa-l urmeze...

Vasile Blaga si-a dat demisia din functia de ministru de interne.
"În această dimineaţă am înaintat premierului demisia mea din funcţia de ministru. Este o demisie de onoare. MAI se află într-un moment important pentru atingrea celui mai important momnent după adererea la UE, respectiv în Spaţiul Schengen şi în acest moment nu trebuie să pleneze nicio suspiciune asupra lui. În acest moment suntem în grafic cu respectarea obligaţiilor pentru Spaţiul Schengen, toate restanţele au fost la timp recuperate", a declarat Vasile Blaga când şi-a anunţat demisia.
Ar fi bine sa nu-l victimizam pe Vasile Blaga.El spune ca este o demisie de onoare, ca si cum el si-ar fi dat aceasta demisie din proprie initiativa.Doar ca nu este deloc asa...O tara intreaga a vazut la televizor declaratiile presedintelui Basescu de duminica seara, declaratii care il inculpau pe ministrul Blaga.In mod cert, aceasta demisie a fost, de fapt dorinta lui Basescu.Daca vroia sa isi dea demisia de onoare, iar noi sa-l credem, Vasile Blaga trebuia sa o faca din ziua mitingului politistilor.Acum este mult prea tarziu pentru a ne crea noua vreo secunda de compasiune.Daca avea cu adevarat onoare Vasile Blaga isi dadea demisia atunci cand politistilor le-au fost reduse lefurile cu 25%, nu acum.Daca avea onoare,Vasile Blaga pleca din guvern la "restructurarea" trecuta impreuna cu pretenii sai Berceanu si Videanu.
Nu-l "plangeti" pe Vasile Blaga si nu-l considerati o "victima" a lui Basescu pentru ca nu este.Adevaratele victime suntem noi, cei care nu avem nici o legatura cu "gasca" portocalie.Nu ma intereseaza pe mine de luptele interne din PDL dintre doamna Udrea si Vasile Blaga.Din punctul meu de vedere, intre cei doi nu este nici cea mai mica diferenta.Si ei, ca si Videanu, Berceanu, Blaga, Boc si Basescu fac parte din aceeasi "familie".
Si aveti grija la un aspect.Este posibil ca cei de la PDL sa doreasca acum sa-l tranforme pe Blaga intr-un "om bun" cu care sa "defileze" in functia de prim-ministru in viitorul guvern.Ar fi bine sa nu cadem in aceasta "capcana".Asa cum am spus si mai sus, intre PDL-isti nu exista nici cea mai mica diferenta.Toti sunt la fel de "portocalii", toti sunt la fel de "smecheri".Daca doresc sa aiba aprecierea noastra, ar fi de dorit, ca in cel mai scurt timp posibil, si ceilalti PDL-isti sa isi dea "demisia de onoare" din functiile pe care le ocupa...Poate ca ar fi ultima lor sansa pentru a-si castiga demnitatea...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. Domnule PROFESOR,
    Cu tot respectul, trebuie sa facem o precizare si anume:
    In guvernarea Tariceanu, Blaga a fost cu totul si cu totul alt om. A fost ministrul datorita caruia, astazi, ne plimbam doar cu buletinul prin Europa.

    Pentru perioada 2009-2010, este foarte adevarat si aveti perfecta dreptate, Blaga a avut un comportament mult diferit. Sustin ideea dvs. de a nu-l victimiza pe Blaga, deoarece ceea ce i s-a intamplat face parte din riscul meseriei (daca putem spune asa). Dar, plecarea lui Blaga (care nu a fosdt generata de niste cauze naturale ci de unele induse)va avea repercursiuni extraordinare asupra modului de abordare a motiunii de cenzura pe care o va initia opozitia.

    RăspundețiȘtergere