marți, 21 septembrie 2010

Sondaj GSS...Basescu suspendat, Antonescu presedinte...

Un sondaj realizat recent de GSS 2000 arata ca 81% dintre romani ar vota pentru suspendarea lui Traian Basescu, iar daca ar fi organizate alegeri prezidentiale Crin Antonescu l-ar devansa pe Victor Ponta cu peste 4%.La intrebarea "Daca duminica ar avea loc alegeri parlamentare, cu cine ati vota?", 37,1 % din totalul votantilor probabili au raspuns PSD+PC, 27,9% - PNL si 14,6%
PD-L. Partidul Popular a fost numit de 8,6%, in fata UDMR - care a primit 5,2% si PRM - 3,1%. In ceea ce priveste alegerile prezidentiale, 31,4% din totalul votantilor probabili l-ar vota pe Crin Antonescu, Victor Ponta se afla pe locul doi, cu 27,1%, Traian Basescu - 11%, Dan Diaconescu - 8,8%, Mircea Geoana - 6,8% si C. V. Tudor - 4,2%.
In doar un an de zile Traian Basescu a reusit sa coboare de la 50% pana la 11%.Acest lucru se datoreaza in mod clar punerii in aplicare de catre actualul presedinte a celor spuse atunci cand a iesit presedinte..."i-am ciuruit"...Doar ca cei "ciuruiti" am fost noi, romanii.Si daca dupa doar un an de mandat Traian Basescu a ajuns in situatia de acum, imaginati-va care va fi cota lui de popularitate la final de mandat, peste inca 4 ani de zile.Doar ca, multi dintre noi spera ca acesta nu va mai fi presedinte atat de multi ani.Ar fi o "frana" mult prea mare pentru tara inca 4 ani cu Basescu.In ritmul in care acesta "coboara" acum in preferintele romanilor este cat se poate de clar ca pana atunci va fi mai detestat decat era Nicolae Ceausescu.
Faptul ca 81% dintre romani ar vota acum pentru suspendarea lui Basescu ne arata ca populatia a realizat ca acesta este principalul vinovat de situatia economica si politica din aceasta tara.
Cat priveste optiunile pentru alegerile prezidentiale este de salutat pozitionarea pe primul loc a lui Crin Antonescu.Din discutiile purtate cu oamenii, in cadrul actiunilor pe teren organizate de catre PNL4, a rezultat ca multa lume regreta faptul ca acesta nu a intrat in turul doi la alegerile prezidentiale trecute.Probabil ca el ar fi reusit sa il invinga pe Traian Basescu...Si acum ar fi fost altfel in Romania.Fara salarii taiate, fara concedieri masive, fara "investitiile" in Berceanu, Udrea, Blaga si Videanu.Si, evident ca fara primul ministru "pacalici" de acum...
Cat priveste opiniile romanilor pentru partidele politice, pe mine personal ma surprinde cota de 14,6 la suta a PDL-ului.Chiar este mult prea mult pentru un partid clientelar, un partid care in doi ani de zile nu s-a gandit decat la "ai lui".Cum mai poate un pensionar sa voteze cu acest partid care il ameninta zilnic ca o sa-i taie pensiile?Cum mai poate un politist sa voteze "portocaliu" stiind ca salariul i-a fost taiat si multe sporuri eliminate? Si exemplele ar putea sa continue...Chiar asa...Cine sunt cei care acum ar mai vota cu PDL-ul?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

3 comentarii: