duminică, 5 septembrie 2010

Boc&Co "taie" si de la decedati...

În baza legii care stabileşte recalcularea pensiilor militare, pensiile de urmaş vor fi diminuate. Soţiile militarilor decedaţi vor fi chemate la centrele militare pentru a depune documentele necesare recalculării. Cei mai mulţi primesc pensii de urmaş care sunt în prezent sub 1.000 lei. Pensiile de urmaş vor fi recalculate şi în funcţie de salariul mediu pe economie din perioada în care militarii erau în viaţă şi activau deoarece în cele mai multe cazuri, militarii morţi au activat în mai multe garnizoane, iar indicativele unităţilor erau considerate la vremea respectivă secrete.
Haideti sa clarificam de la inceput un lucru...Aici este vorba de oameni care au murit in misiune, pentru tara.Aici este vorba despre militari care atunci cand au murit au fost ridicaţi în grad post mortem şi decoraţi.Ei sunt,intr-un fel eroii nostri contemporani.Cei mai multi dintre ei au plecat in misiuni de pace in Afganistan, la Kosovo,in Irak sau in Bosnia-Hertegovina.Au plecat acolo pentru un salariu mai mare dar si pentru "a servi patria".Au plecat acolo vii si s-au intors morti.Altii au murit la datorie in tara, in accidente aviatice, catastrofă aeriană de la Tuzla fiind cea mai recenta. Toti acestia sunt oameni cu care noi trebuie sa ne mandrim.Atunci cand ei au murit, reprezentantii guvernului actual si presedintele dadeau comunicate oficiale in care ii numeau "eroi".Pentru presedinte si pentru guvernantii actuali moartea acestor militari a fost folosita ca instrument de propaganda pentru a sensibiliza opinia publica din tara.Pentru ca oamenii sa vada ca atat presedentia cat si guvernul stiu sa isi omagieze eroii.Doar ca, asa cum am spus mai sus, toate acestea au fost pura propaganda politica.In "goana" lor pentru scaderea nivelului de trai al populatiei, cei care ne conduc acum lovesc pana si in vaduvele si copiii militarilor decedati in misiune.
Cu siguranta ca acum "eroii" se rasucesc in morminte...Pentru ca acesti guvernanti nu mai au nici un Dumnezeu...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

2 comentarii:

  1. Stimate domnule PROFESOR,
    Aşa cum va spuneam şi în comentariul anterior, sunt un LIBERAL dar, nu orice Liberal ci, unul care are două mari „calităţi”, respectiv:
    1.sunt un PENSIONAR NESIMŢIT-conform teoriei lui Boc;
    2.sunt un TÂMPIT, fiind un produs al şcolii româneşti-conform teoriei lui Băsescu.

    Militarii (şi când spun militari îi includ şi pe poliţişti) sunt o categorie profesionala aparte. Ei sunt oamenii care în timp de război luptă pentru recucerirea demnităţii unei naţiuni şi a drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale acesteia sau, după caz, în timp de pace se află într-o permanentă stare de veghe acţionând pentru menţinerea sau restabilirea ordinii şi liniştii publice. Sunt o categorie profesională supusă unor privaţiuni definite de legile ce le reflementează activitatea. Ei nu sunt, spre deosebire de ceilalţi componenţi ai societăţii, oameni care să-şi organizeze propria-i viaţă după bunul lor plac.
    Cum este posibil ca cineva să vină şi să le spună acestor oameni „Băi voi luaţi pensii şi salarii nesimţite şi trebuie să vă mai tăiem din cuantumul acestora !” Aşa ceva cred că este fără precedent în istoria evoluţiei societăţilor omeneşti.
    Cum este posibil ca, Curtea Constituţională să declară neconstituţională recalcularea pensiilor magistraţilor în detrimentul celor militare ? Militarii, în exercitarea profesiei lor, îşi pun drept GAJ, viaţa-stare determinantă pentru existenţa in sine a unui individ.
    Domnule profesor,

    Dvs. aveţi un rol foarte important în eradicarea unor asemenea mentalităţi. Sunteţi singura categorie profesională a unei naţiuni care educă naţiunea, o instruieşte pentru un VIITOR ALTFEL, sunteţi cei care îi insuflaţi individului dorinţa de bine, îi definiţi rolul acestuia în cadrul societăţii.
    Nu întâmplător, la comentariul dvs. anterior v-am răspuns printr-o întrebare. Sper ca toţi colegii dvs. să-i găsească răspunsul firesc.
    Vă menţionez faptul că, personal îmi amintesc cu drag te toţi învăţătorii şi profesorii pe care i-am avut-oameni de o exigenţă extraordinară şi de un profesionalism incontestabil.

    RăspundețiȘtergere
  2. Aveti perfecta dreptate in tot ce spuneti.Cu o observatie.Nu sunteti nici "tampit" si nici "nesimtit".De aceste "calitati" se bucura cei care ne guverneaza acum...

    RăspundețiȘtergere