joi, 9 septembrie 2010

Presedintele spune ca nu s-a implicat in remanierea guvernului…Noi insa nu-l credem…

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri seară, la TVR 1, că nu s-a implicat în procesul de desemnare al noilor miniştri, preferând să lase decizia principalului partid de guvernământ, PDL, să-şi asume integral responsabilitatea.
„Guvernul trebuia scos dintr-o anumită inerţie. Remanierea, deşi nu a adus personalităţi cunoscute, a adus nişte oameni hotărâţi să se implice", a declarat Traian Băsescu la TVR 1.
El a mai spus că, anterior remanierii, s-ar fi putut consulta cu premierul pentru a stabili ce ministru trebuie schimbat, dar că a preferat să lase decizia PDL, ca principal partid de guvernământ, să-şi asume integral responsabilitatea.
"Aş fi avut posibilitatea să colaborez cu premierul în găsirea unor oameni. Am preferat să las decizia PDL în utilizarea propriilor resurse, aşa cum le are. Cred că aşa e corect. Sunt partid de guvernământ, să-şi asume integral responsabilitatea remanierii", a explicat şeful statului.
Aceasta este declaratia presedintelui prin care ne spune ca el nu s-a implicat deloc in desemnarea noilor ministri.Iar noi poate ca ar trebui sa-l credem…Doar ca nu o facem.
Este adevarat faptul ca presedintele nu a fost prezent la sedintea Consiliului Director al PDL, acolo unde, chipurile, s-ar fi hotarat in mod democratic cine trebuie sa ramana si cine trebuie remaniat.
Doar ca hotararea fusese luata, cu siguranta, de catre Traian Basescu inaintea acestei sedinte, si transmisa premierului marioneta, Emil Boc.Nu stiu daca va amintiti, dar in timpul acelei sedinte a avut loc si un moment tragi-comic, in clipa in care Emil Boc a iesit din sala de sedinta si a mers in cabinetul Robertei Anastase pentru a da un telefon pe firul scurt.Evident ca prin acel telefon nu si-a anuntat sotia sa nu-l mai astepte pentru ca ar avea treaba la guvern ci a dat raportul la Cotroceni despre ce se intampla in cadrul sedintei respective.Iar dupa ce a primit „indicatiile pretioase” s-a intors in sala de sedinta, avand tinta precisa, remanierea lui Berceanu si a lui Videanu.
Intrebarea care se pune este de ce presedintele nu recunoaste ca s-a implicat in aceasta remaniere de guvern? Mai ales ca, daca ne aducem bine aminte, el a fost cel care a fixat termenul de 1 septembrie pentru remaniere.Nu trebuie sa uitam nici faptul ca noii ministri sunt „discipoli” ai lui Basescu, cazul Ancai Boagiu fiind cel mai notoriu.
„Minciuna” presedintelui in acest caz este cat se poate de evidenta, nu cred ca exista cineva care sa creada ca in aceasta remaniere Traian Basescu nu a avut nici un amestec.Toata lumea stie ca, acest Traian Basescu se considera „un presedinte jucator”.
Eu cred ca, in sinea lui, presedintele ne considera pe cei mai multi dintre noi cel putin naivi.
El crede ca de la „inaltimea” functiei sale ne poate „vinde” noua orice „gogosi” doreste, iar noi trebuie sa-l admiram cat de inteligent este.Doar ca lucrurile chiar nu stau asa…
Nu stiu daca va mai amintiti povestea „Hainele noi ale imparatului” de Christian Andersen.
In aceasta poveste imparatul „defila gol” in timp ce, cei din jurul sau ii admirau hainele inexistente.Iar atunci cand un copilas a strigat ca acesta nu are haine si „norodul” a avut curajul sa spuna acelasi lucru.Doar ca imparatul si-a ridicat cu mai multa mandrie capul si a mers inainte, in timp ce curtenii tineau cu respect, trena care nu era…
Iata cum, in timp, in mod metaforic, povestea aceasta este traita acum si in Romania…
Copilasul care a strigat nu este in nici un caz Emil Boc, pentru ca acesta „tine cu respect trena”…”Norodul” suntem noi…eu,tu si toti ceilalti care constatam cu fiecare zi care trece ca in Romania a reinviat ceea ce, la un moment dat nu mai credeam ca este posibil…”imparatul dictator”…

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Un comentariu:

  1. gabriel teodorescu9 septembrie 2010 la 16:12

    vezi si videoconferinta de astazi de la guvern cu ministrul educatiei alaturi de cel de interne,... desi eu stiam din Fr. ca Blaga trebuia sa se intalneasca cu omologul sau din Fr, ... pe tema rromilor.
    Funeriu devine pe zi ce trece un pdl-ist infocat!!!

    RăspundețiȘtergere