joi, 30 septembrie 2010

Atentie Boc...Fostul premier islandez, dat în judecată de Parlament pentru gestionarea crizei

Fostul premier islandez va fi dat în judecată de Parlament pentru rolul pe care l-a avut în gestionarea crizei financiare. Geir Haarde este primul demnitar de rang înalt al ţării trimis în judecată.Dacă va fi găsit vinovat pentru neglijenţă în gestionarea crizei financiare, fostul premier riscă o pedeapsă de un an închisoare.
Probabil ca aceasta este diferenta dintre o tara democratica in adevaratul sens al cuvantului si o tara doar aparent democratica.Si este si normal sa fie asa, intr-un stat de drept atunci cand cineva este vinovat chiar trebuie sa plateasca.Ar fi foarte interesant ca actualul parlament, din clipa in care se va schimba majoritatea parlamentara, sa procedeze in acelasi mod cu Emil Boc.Pentru ca, datorita incompetentei sale acesta ne-a adus pe toti intr-o situatie financiara dezastruoasa.Nu stiu daca ati urmarit ultimele stiri, dar deja trei profesori sunt in greva foamei pentru a protesta impotriva reducerilor salariale...Cazul cel mai grav este al unei invatatoare din Caracal care a fost internata la spital, dupa ce i s-a facut rau, in conditiile in care a intrat in a 38-a zi de greva a foamei, in semn de protest fata de reducerile salariale cu 25%.Oamenii acestia chiar nu au nici o vina pentru ca actualul prim-ministru este incompetent si depasit de situatie.Si ca, profitand de incompetenta lui, gasca "portocalie" face afaceri pe banii statului.Poate ca, pentru a fi folosita eficient reducerea cu 25% din salariile bugetarilor, ar trebui ca din aceasta suma sa se asigure fondurile pentru "cazarea" la penitenciar a celor care ne conduc acum.Sa aiba “conditii" pentru a ramane acolo cat mai multa vreme.Nu trebuie decat ca justitia sa isi faca datoria, la “jaful”care are loc acum in tara ...Doar ca, din pacate, noi nu suntem Islanda...

Un comentariu:

  1. Stimate Domn Profesor,
    Nu va faceti iluzii desarte ! La noi justitia functioneaza altfel ! Ar fi o sansa doar, daca, s-ar infiinta un nou tribunal international ca la finele celui de-al doilea razboi mondial.

    RăspundețiȘtergere