joi, 6 octombrie 2011

Ministrii de mana a treia...

Mai bine de jumătate dintre membrii Cabinetului au studii finalizate în universităţi de categoria B sau chiar C, adică de slabă calitate. Conform ierarhizării publicate, recent, de Ministerul Educaţiei, reiese că foarte puţini şefi din Guvern au studiat în cele mai bune universităţi din ţară.

Trei miniştri au studiile finalizate la universităţi de ultimă categorie, respectiv categoria C: Sulfina Barbu, Elena Udrea şi Traian Igaş.

Elena Udrea a terminat studiile de licenţă la Universitatea "Dimitrie Cantemir", din Bucureşti, o universitate particulară. Traian Igaş a terminat studiile la Arad, la două universităţi - Universitatea "Aurel Vlaicu" şi Universitatea de Vest "Vasile Goldiş". Sulfina Barbu are o diplomă de expert evaluator la Universitatea Ecologică, tot particulară.

Peste jumătate din membrii Cabinetului Boc au urmat studiile la universităţi de categoria B, în timp ce numai şase şefi din Guvern au licenţa la universităţi din categoria A: premierul Emil Boc, vicepremierul Marko Bela, Gabriel Oprea, Cătălin Predoiu, Kelemen Hunor şi Ladislau Ritli.

Adevarul este ca nimeni nu se astepta ca Elena Udrea sau Traian Igas sa termine facultati de categoria A.Eu cred ca, pentru cei doi, faptul ca au terminat o facultate oarecare este o mare performanta.

Nu uitati faptul ca Traian Igas este cel care a spus că ”au fost disponibilizaţi polițiștii care nu au avut sânge suficient în instalaţie şi nu au luat examenul“. Sau... “Nu uitaţi că au avut colonie juma’ de lume. Şi încă se duc pe principiul ăla. Deci, altele sunt … Face ei ceva pe MCV-ul nostru. Nici nu-i interesează. Ei au alte interese, se comportă ca o ţară care a avut ani mulţi colonii peste tot“, a declarat ministrul de Interne, Traian Igaş în Senat, atunci cand a vorbit despre planul de aderare al României la Schengen.
O gafa memorabila a fost cea a Elenei Udrea, care in urma cu cativa ani, a vorbit intr-o emisiune TV despre presedintele Norvegiei, care este insa monarhie si este condusa de un rege.

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu