sâmbătă, 8 octombrie 2011

Pana la elaborarea metodologiilor de aplicare a Legii Educatiei elevii si studentii raman fara burse...

Inspectoratele scolare aşteaptă şi la ora actuală metodologia în baza căreia să le fie plătite elevilor bursele de performanţă, de studiu, de merit sau cele sociale.

Metodologia ar putea fi publicată până pe data de 10 octombrie, urmând ca după această dată să fie stabilită şi valoarea burselor.

Conform Legii Educaţiei Naţionale 1/2011, articolul 82, bursele se asigură din finanţare complementară, stabilită de consiliile locale. La acelaşi articol se arată că elevii de la cursurile cu frecvenţă din învăţământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanţă, de burse de merit, de burse de studiu şi de burse de ajutor social. Cuantumul unei burse acordate din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat şi numărul acestora se stabilesc anual prin hotărâre a consiliului local, respectiv a consiliului judeţean. Potrivit legii sus menţionate, elevii pot beneficia şi de burse pe bază de contract încheiat cu operatori economici ori cu alte persoane juridice sau fizice, precum şi de credite pentru studiu acordate de bănci, în condiţiile legii.

Asadar, si bursele elevilor sunt blocate din cauza faptulului ca nu exista o metodologie de acordare a lor, conform Legii Educatiei.Este interesant faptul ca, in conformitate cu legea, toate metodologiile de aplicare a Legii Educatiei trebuiesc publicate pana la data de 10 octombrie 2011, respectiv pana luni.Va reusi ministerul acest lucru? Ce surprize ne mai asteapta?

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu