duminică, 2 octombrie 2011

Pentru Daniel Funeriu hotararile judecatoresti nu au nici o valoare...

Valer Koman, fostul inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, s-a adresat Curţii de Apel Cluj pentru a da o soluţie favorabilă în procesul pe care acesta l-a intentat ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu.

Solicitarea a fost aceea de aplicare a unei sancţiuni de 20% din salariul menim brut pe economie pentru fiecare zi şi de întârziere, începând din 10 aprilie 2010 până la punerea în executare a sentinţei civile dată de Curtea de Apel Cluj, în data 13 octombrie 2009. În anul 2009, contractul de management educaţional încheiat între Valer Koman, în calitate de inspector şcolar general adjunct şi Ministerul Educaţie a fost întrerupt.

„Instanţa din Cluj a dispus, în acelaşi an, reintegrarea mea pe funcţia deţinută, precum şi achitarea drepturilor salariale corespunzătoare funcţiei. Recursul MECT a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deoarece termenul de soluţionare de 30 de zile a fost depăşit, legea prevede amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere. Dar eu nu am primit drepturile salariale care sunt în valoare de 80.000 de lei", a declarat Valer Koman.

În 30 martie 2010, acesta a formulat o cerere de executare silită a sentinţei civile, dar MECT a achitat doar cheltuielile de executare. Pentru că termenul de executare a sentinţei civile era cel mult data de 10 aprilie 2010, Valer Koman s-a adresat, încă odată, instanţei din Cluj. Soluţia magistraţilor a fost dată în 28 septembrie şi a admis în parte acţiunea formulată de reclamant, aplicând Ministerului Educaţiei amendă în cuantum de 20% din salariu minim brut pe economie pentru fiecare zi de întârziere începând cu data de 10 aprilie 2010 şi până la executarea integrală şi efectivă a sentinţei pronunţată în octombrie 2009 de Curtea de Apel Cluj. Recursul poate fi depus în termen de 5 zile de la comunicare.

Ce se intampla cu acest proces este tipic pentru puterea de acum.Desi in cele mai multe cazuri cei care ne conduc pierd procesele acestia refuza sa le puna in aplicare.In educatie, sindicatele au castigat foarte multe procese iar cei de la guvern amana plata lor pana in anul 2016, motivand ca acum nu sunt banii necesari.Doar ca, acesti bani se gasesc pentru clientela PDL-ista care, cu fiecare zi care trece "nascoceste" fel si fel de lucruri pentru a "castiga" bani in urma contractelor cu statul.Poate ca aceasta este solutia cea mai buna in cazul acestor procese cu statul, solicitarea in instanta a unui procent pentru fiecare zi de intarziere a punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti...

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie PNL4

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu