marți, 18 octombrie 2011

Publicarea metodologiilor de aplicare a Legii Educatiei in Monitorul Oficial a incetat...

Am urmarit modul in care sunt publicate metodologiile de aplicare a Legii Educatiei in Monitorul Oficial si am constatat cu surprindere ca in ultimele zile nu s-a mai publicat absolut nimic.
Asa cum spuneam si alta data se incearca prin toate metodele intarzierea aplicarii Legii Educatiei, o lege dorita initial de catre PDL dar care pare complet abandonata acum.
Prin aceasta tergiversare, in momentul de fata nu este clar pentru nimeni care lege este cea care se aplica in mod juridic.Si as vrea sa dau un exemplu aici...
La clasa a V-a, conform Legii Educatiei trebuie studiata disciplina Tehnologia Informatiei si a Comunicatiilor, disciplina din care, la sfarsitul clasei a IX-a, elevii vor sustine proba de competente digitale.Doar ca, prin neaplicarea Legii Educatiei nu s-a schimbat vechiul plan cadru care, ati ghicit, nu contine aceasta disciplina.In felul acesta, in majoritatea scolilor din Romania, la clasa a V-a nu se studiaza aceasta disciplina desi, asa cum am spus si mai sus, din materia de clasa a V-a si a VI-a se va sustine examenul de competente digitale.Mai intelege cineva ceva?

Profesor Cristian Bebe
Secretar Comisie Educatie - PNL Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu