miercuri, 7 martie 2012

Ministerul Educatiei schimba din mers datele limita pentru inscrierea la Corpul National al Expertilor in Management Educational...


Desi initial termenul anuntat de Minister pentru completarea formularului on-line pentru Corpul National al Expertilor in Management Educational a fost de 5 martie, ieri dupa amiaza a fost anuntat un nou calendar. In cadrul videoconferintei cu secretarul de stat Oana Badea, inspectorii scolari generali au fost anuntati ca termenul de inscriere online pentru Corpul national al expertilor s-a prelungit pana pe 12 martie.

Corespunzator se vor decala celelalte termene, conform unei noi planificari, care poate fi vazuta aici. Conditia obligatorie pentru cei ce vor dori sa ocupe functia de director, inspector scolar, inspector scolar general sau o functie din cadrul Ministerului Educatiei este sa faca parte din Corpul National de Experti in Management Educational.

Conditia pentru a accede la acest corp national al expertilor este de a obtine minim 70 de punte din maximum de o suta. Conditiile preliminare tin de dosar respectiv calificativul „foarte bine” in ultimii patru ani, 60 de credite in cadrul unor programe in managementul educational, titularizare in cadrul unei unitati de invatamant, cu gradul didactic doi. Ordinul de ministru nu actioneaza retroactiv, cei care detin functiile de director sau inspector scolar ramanand in functii pana la expirarea mandatului.

La aceasta data marea majoritate a inspectorilor si directorilor sunt numiti cu delegatie in interesul invatamantului, numirea fiind valabila pana la organizarea unui nou concurs, dar nu mai tarziu de 31 august.

Asadar, termenul de inscriere si de depunere al dosarelor a fost prelungit printr-un nou ordin de ministru.Probabil pentru ca directorii PDL-isti care nu aveau toate documentele sa isi faca timp sa le procure. Este clar ca atunci cand regulile se schimba din mers este ceva putred…Si nu in Danemarca ci in scumpa noastra Romania…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

Un comentariu:

  1. Cristi, din lipsa doritorilor de a deveni experti, s-a prelungit termenul.Despre ce mandat vorbesti? Toti directorii sunt in prezent directori cu delegatie.

    RăspundețiȘtergere