vineri, 30 martie 2012

Educatia fizica materie de bacalaureat…Trei ore de sport pe saptamana în învățământul preuniversitar…

Filialele PNL au semnat joi Strategia pe 2012-2024 în domeniul sportului și tineretului care va fi parte a programului de guvernare USL, printre măsuri fiind reintroducerea materiei Educație Fizică la Bac, minimum 3 ore de sport în învățământul preuniversitar și desființarea scutirilor medicale.

“Toate aceste lucruri vor intra în programul USL, va fi lansat public undeva după alegerile locale, în septembrie cred și întreaga clasă politică își va asuma acest program”, a declarat deputatul PNL Radu Stroe.

Documentul prevede impunerea a 3 ore de educație fizică în învățământul preuniversitar, desființarea scutirilor pentru orele de educație fizică și introducerea categoriei de “elevi cu cerințe educaționale specifice” care vor participa la ore, dar vor fi notați diferit în funcție de unele criterii elaborate de fiecare unitate școlară în parte. Reintroducerea Educației Fizice ca materie la Bacalaureat este altă măsură care va fi propusă de USL.

Asadar, educatia fizica va fi materie de bacalaureat si elevii vor avea 3 ore de sport pe saptamana .

Este de salutat aceasta initiative a USL-ului in conditiile in care, la ora actual, elevii din Romania fac tot mai putina miscare fizica.Este anormal ca intr-o capitala europeana precum Bucurestiul sa nu existe decat cateva baze sportive si acelea mereu ocupate de catre cei care practica sportul de performanta.

Si mai este anormal si faptul ca cele mai multe dintre scolile care au sali de sport sa le inchirieze diferitelor firme, este adevarat ca pe bani, in loc sa le foloseasca pentru un program sportiv suplimentar pentru elevii lor.

In final, am sa va prezint si un caz concret referitor la cele scrise de mine mai sus.

Zilele trecute am telefonat unei cunostinte vechi, o doamna directoare dintr-un oras de provincie, pentru a ne pune la dispozitie, pentru doua zile sala de sport a liceului, in vacanta de Pasti.

Raspunsul doamnei a fost cat se poate de clar…”Va pot da sala de luni si pana vineri, doar intre orele 8-14 pentru ca dupa amiaza si in week-end sala este inchiriata unor particulari”.

Iata care sunt efectele saraciei in Romania…Desi Legea Educatiei prevede ca salile de sport din scoli trebuiesc folosite de catre elevi, ele sant inchiriate unor persoane care nu mai au nici o treaba cu invatamantul.Si uneori, nici cu educatia…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

3 comentarii:

  1. din toata legea invatamantului , nu ati inteles nimic ?
    nu ati combatut imbecilitatile pdl-istilor , in schimb introduceti voi altele .
    auzi , anularea scutirilor medicale ? cata inteligenta ! nici ceausescu nu a inventat asa ceva . bravo ! nu ma mira , stroe este fost activist pcr -ist .
    te-am mai intrebat : ce cauta cei ca tine in pnl ?

    si de ce numai in preuniversitar ? unde-i logica ? studentii nu au nevoie de educatie fizica ?
    si inca ceva , inteligentilor , sportul adevarat se face in aer liber , nu in salile de sport . asta daca se urmareste sanatatea copiilor si nu constructia de sali de sport in locul bazinelor de inot .

    cosmin

    RăspundețiȘtergere
  2. 1)3 ore de sport in preuniversitar reprezinta un plus pentru miscare si sanatate
    2)Este vorba de desfiintarea scutirilor medicale la educatie fizica, se stie ca multi elevi sunt scutiti "pe ochi frumosi", doar ca cei care pierd sunt tocmai acei elevi
    3)Nu am inteles intrebarea "ce cauta cei ca tine in pnl ? "...era de bine sau de rau?
    4)Pentru studenti exista autonomie universitara, deci conducerea universitatii stabileste cate ore de sport sunt necesare pe saptamana
    5)Sportul se face atat in aer liber cat si in salile de sport, exista sporturi care nu se pot practica decat in sala.
    6)Atat bazinele de inot cat si salile de sport reprezinta un lucru obisnuit intr-o tara civilizata.
    7)Faptul ca in copilarie ati "batut mingea pe maidan" sau eventual ati jucat "turca" nu inseamna neaparat ca ati facut sport.Sportul inseamna si spirit de echipa dar si toleranta, ceea ce nu prea se vede la Dvs.
    8)Comentariile facute cu "scrasnet din dinti" ma fac sa concluzionez ca sunteti departe de celebra "Mens sana in corpore sano"...
    9)Si ar mai fi ceva de spus aici...Un anonim ramane pana la urma un anonim...

    RăspundețiȘtergere
  3. Vrem să avem condiţii mai bune pentru practicarea sportului cu săli de sport încăpătore nu să chinuim elevii cu câte două sau trei clase suprapuse în orar,şi după aceea domnilor parlamentari să introduceţi trei ore de sport. Veniti în teritoriu şi vedeţi ce se întâmplă şi apoi să luaţi hotărâri.Şi cu vizele medicale pentru competiţii în şcolii aţi facut un dezastru. GĂNDIŢI ÎNTÂI CÎND MAI DAŢI LEGI.

    RăspundețiȘtergere