joi, 14 iunie 2012

Dialog pe tema examenului de bacalaureat intre conducerea ministerului si elevii de clasa a XI-a...

Ministrul interimar al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Liviu Marian Pop, şi secretarul de stat pentru învăţământ preuniversitar, Stelian Victor Fedorca, au avut miercuri, 13 iunie 2012, la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" din Capitală, o consultare publică la care au fost invitaţi reprezentanţii elevilor de clasa a XI-a din liceele bucureştene. Tema dezbaterii a reprezentat-o modificarea examenului de bacalaureat.

Ministrul Liviu Marian Pop a subliniat importanţa acestor consultări iniţiate de MECTS, deoarece pot genera idei constructive. „Timpul este extrem de scurt, iar cea mai bună decizie va fi cea luată în beneficiul elevilor", a spus ministrul interimar al Educaţiei.

Astfel, elevii prezenţi au fost chestionaţi în legătură cu structura şi modalitatea de desfăşurare a examenului de bacalaureat din 2013, fiind invitaţi să se pronunţe fie pentru aplicarea cu celeritate a prevederilor Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011 ce reglementează un sistem de evaluare diferenţiată la sfârşitul clasei a XII-a, fie pentru menţinerea sistemului actual.

În urma votului informal exprimat, majoritatea a votat pentru păstrarea actualei formule de desfăşurare a examenului de bacalaureat, urmând ca până în 30 iunie 2012 să aibă loc administrarea şi completarea la nivel naţional a unui chestionar pe acest subiect, analiza-interpretarea răspunsurilor şi stabilirea concluziilor.

Asadar, in premiera, elevii au fost chestionati cu privire la desfasurarea examenului de bacalaureat urmator.Acest lucru nu poate fi decat pozitiv si in beneficiul elevilor.

Si as mai vrea sa spun ceva aici…Pe vremea ministrului Funeriu acest dialog ar fi fost de neimaginat.

Va mai amintiti? Atunci nu exista dialog cu profesorii, cu sindicatele, cu elevii…

Atunci singurul dialog pe care il avea Daniel Funeriu era “pe soptite” cu Oana Badea…

Profesor Cristian Bebe

Secretar Comisie Educatie PNL Bucuresti

2 comentarii:

  1. Traim alte vremuri! Acum avem ca ministru al educatiei un profesor de matematica, un tanar si apreciat lider de sindicat. In plus, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar este un reputat profesor de matematica, fost inspector general scolar al Capitalei. Acesti oameni chiar stiu care sunt problemele din sistem si se straduiesc sa gaseasca solutii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si mai este cineva in aceasta echipa care trebuie mentionat si el la superlativ, domnul Moga Sergiu...

    RăspundețiȘtergere