marți, 26 iunie 2012

Ministrul educatiei Liviu Pop i-a incurajat si pe elevii clasei a VIII-a care sustin evaluarea nationala...

Ministrul interimar al educatiei Liviu Pop a susţinut luni, 25 iunie, o conferinţă de presă la sediul MECTS. Discutia a vizat rezultatele probei D a examenului de bacalaureat - evaluarea competenţelor digitale şi startul evaluării naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Marian Pop, a prezentat rezultatele centralizate, puse la dispoziţie de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, privind proba de evaluare a competenţelor digitale din cadrul examenului de bacalaureat. Conform datelor centralizate, la această probă s-au înscris 132.782 de candidaţi. Dintre aceştia, 3588 (2,70%) de candidaţi nu s-au prezentat, iar 8 elevi au fost eliminaţi pentru tentative de fraudă.

Din totalul celor înscrişi, 1361 (1,02%) de elevi au promovat „fără calificativ", 18684 (14,07%) au obţinut calificativul „începător", 36552 (27,53%) au obţinut calificativul „mediu", 33634 (25,33%) au obţinut calificativul „avansat", iar 38955 (29,34%) calificativul „experimentat".

Cat priveste evaluarea nationala a elevilor de clasa a VIII-a care are loc în perioada 25-27 iunie, ministrul Liviu Marian Pop a declarat: „Subiectele au ajuns fără întârziere în toate centrele de evaluare. Sunt condiţiile optime pentru derularea examenului naţional la limba şi literatura română. Mâine va avea loc proba de limbă şi literatură maternă, miercuri, proba de matematică. Până în momentul de faţă, totul se desfăşoară normal. Doresc tuturor elevilor de clasa a VIII-a mult succes".

Asadar, succes tuturor!!!

Profesor Roxana Cercel

OCD-PNL4

2 comentarii:

  1. Cred ca faci o confuzie, calificativ se ofera la clasa a 12 a ,nu l-a a 8-a.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua, d-na Carmen. "Credeti" ca faceti o confuzie??? Chiar o faceti!!!
    1. In text, obtinerea calificativului se refera la elevii de clasa a XII-a care au sustinut proba D din cadrul examenului de bacalaureat. Deci nu fac eu confuzii, ci dvs aveti o problema de intelegere a textului, care este in limba romana.
    2. Dupa cum ati emis mesajul, imi dau seama ca pentru dvs limba romana constituie o PROBLEMA!!! Invatati sa scrieti corect ORTOGRAMELE!!!
    3. Va rog ca pe viitor sa evitati acest blog. Acesta se adreseaza persoanelor cu un nivel de inteligenta ridicat!!! Roxana CERCEL

    RăspundețiȘtergere