marți, 23 octombrie 2012

Consiliul elevilor: “Bac-ul profesional nu e decât o cosmetizare a rezultatelor actuale scăzute”


Consiliul Naţional al Elevilor este un for care de cinci ani încoace analizează toate măsurile şi declaraţiile celor de la Ministerul Educaţiei. Anual, câteva sute de elevi se luptă pentru a schimba faţa sistemului educaţional din România.
Consiliul Naţional al Elevilor şi-a ales de curând reprezentanţii în fiecare liceu şi este o organizaţie din ce în ce mai vocală. Pe lângă problemele obişnuite, precum instalarea în şcoli a rampelor pentru scaunele cu rotile, elevii militează acum pentru mult controversatul Bacalaureat profesional.
„În perioada 15-19 octombrie, s-au organizat alegeri pentru Consiliul Şcolar al Elevilor din fiecare liceu, iar câştigătorilor le revine sarcina de a-şi reprezenta colegii timp de un an de zile,” explică Georgiana Epure, responsabil de comunicare în forul elevilor. Pentru alegeri, candidaţii au organizat campanii de popularizare şi au venit cu soluţii pentru sponsorizarea proiectelor lor. „Nu am făcut concurs de Miss, am vrut oameni implicaţi”, a declarat Georgiana Epure. Conform declaraţiilor acesteia, cele mai interesante acţiuni iniţiate de Consiliile Şcolare s-au amintit spectacolele de caritate şi Gala Elevilor, devenită o tradiţie în multe licee.
Cât priveşte implicarea în problema examenului de Bacalaureat, reprezentanţii Consiliului Elevilor invitaţi la discuţii de către liderii ministerului Educaţiei au susţinut următoarele:
„Bac-ul transdisciplinar e viabil doar dacă se predă diferenţiat, iar cel profesional nu e decât o cosmetizare a rezultatelor actuale scăzute. Nu-i vedem utilitatea.”



Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu