miercuri, 24 octombrie 2012

Premierea câştigătorilor campaniei „Construieşte Şcoli Verzi” de către secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Stelian Fedorca


Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi (RoGBC) in parteneriat cu Ministerul Educatiei au lansat campania nationala "Construieste Scoli Verzi" pentru a se implica in constructia si renovarea gradinitelor, scolilor si universitatilor din Romania, astfel incat acestea sa fie performante din punct de vedere energetic si sa aiba un impact redus asupra mediului.
Campania include sapte initiative organizate de catre elevi si profesorii lor, de la gradinita pana la liceu, pentru a evidentia importanta eco-educatiei si protectiei mediului inconjurator. Consiliul Roman pentru Cladiri Verzi si Ministerul Educatiei au organizat cinci evenimente aditionale cu scopul de a creste gradul de constientizare a importantei unitatilor de invatamant in imbunatatirea sanatatii ocupantilor cladirii, reducerea absenteismului, obtinerea de rezultate mai bune la invatatura si reducerea costurilor de intretinere si a consumului energetic pentru sistemul national de invatamant. (Conform Building Research Establishment - www.BRE.co.uk - Scolile Verzi contribuie la imbunatatirea rezultatelor la examene cu 18% si pot reduce costurile de intretinere si operare cu 40% pana la 50%)
MECTS şi Romania Green Building Council/Consiliul Român pentru Clădiri Verzi organizează miercuri, 24 octombrie, ora 12:00, o conferinţă de presă în cadrul căreia vor fi desemnaţi câştigătorii campaniei naţionale „Construieşte Şcoli Verzi”.
Campania este destinată construcţiei şi renovării grădiniţelor, şcolilor şi universităţilor din România, astfel încât acestea să fie performante din punct de vedere energetic şi să aibă un impact negativ redus asupra mediului.
Conferinţa de presă se va desfăşura în cadrul Sălii de consiliu a Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, Bucureşti.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu