luni, 8 octombrie 2012

În topul celor mai prestigioase universităţi din lume, patru sunt din România




Topul celor mai prestigioase universităţi din lume a fost publicat de o instituţie de cercetare sociologică din SUA. Ierarhizarea cuprinde 700 de universităţi. Acestea au fost selectate în funcţie de aprecirile formulate de 46.000 de profesori universitari şi 25.000 de angajatori.
În fruntea topului, potrivit Ratingului Mondial al Universităţilor pentru 2012, este propulsat Institutul de Tehnologie din Statele Unite datorită numărului de studenţi şi profesori străini.
Pe locul al doilea, se găseşte Universitatea Cambridge din Marea Britanie care are o vechime de peste 800 de ani, un buget anual de aproape 5 miliarde de dolari şi dispune de circa 6000 de profesori şi cercetători.
A treia cea mai prestigioasă universitate din lume este cea de la Harvard, SUA. Cea mai veche universitate americană, solicită unui tânăr pentru un an de studiu circa 55.000 de dolari.
În acest top, Franţa se regăseşte doar cu o sigură instituţie: Şcoală Normală Superioară din Paris.
Bucuria cea mai mare, însă mi-a fost relevată de faptul că în acest clasament, patru locuri sunt ocupate de instituţii universitare din România: Univeristatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi şi Universitatea de Vest din Timişoara.
Aprecieri deosebite celor care au finalizat studiile uneia dintre prestigioasele universităţi!!!


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu