luni, 1 octombrie 2012

Informaticianul olimpic, elevul RAREŞ BUHAI şi-a mai adăugat o medalie de aur în palmares


În perioada 23-29 august s-a desfăşurat cea de-a XXIV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică în Italia la Sirmione-Montichiari. Lotul olimpic de informatică al României nu s-a dezis nici de data aceasta. Au adus acasă trei medalii de aur şi una de bronz. Competiţia internaţională a reunit 304 concurenţi din 81 de ţări.
Rareş BUHAI, elev în clasa IX-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi-a îmbogăţit palmaresul cu încă o medalie de aur, câştigând astfel cel mai important concurs internaţional de profil. Numele său nu este de notorietate precum al Biancăi Drăguşanu sau al Sânzianei Buruiană, deşi el a mai fost medaliat cu aur anul acesta la Olimpiada Balcanică de Informatică pentru seniori şi la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada. Situaţia este similară şi pentru colegii săi de lot. Alexandru Vlad GAVRILĂ şi Adrian BUDĂU au obţinut tot medalii de aur. Ei sunt elevi la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi ambii au fost medaliaţi cu aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale din acest an.
Radu Ştefan VORONEANU, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „I. L. Caragiale” din Ploieşti a fost medaliat cu bronz, dar la ediţia din acest an a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru seniori a obţinut medalia de aur.
Felicitări!!!

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu