luni, 29 octombrie 2012

Ecaterina Andronescu anunţă că va modifica Legea Educaţiei, astfel încât clasa a IX-a să rămână la liceu


Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a declarat sâmbătă la Constanţa că doreşte menţinerea clasei a IX-a la liceu. Aceasta a anunţat că va modifica Legea Educaţiei astfel încât clasa a IX-a să nu treacă la gimnaziu.
Ministrul a precizat că actuala Lege a Educaţiei prevede ca din 2015 clasa a IX-a să treacă la ciclul gimnazial, dar că intenţionează modificarea acestei prevederi, pentru ca lucrurile să rămână neschimbate. Potrivit Legii Educaţiei, care a intrat în vigoare la începutul anului trecut, elevii care au început clasa a V-a în anul şcolar 2011-2012 ar trebui să urmeze în ciclul gimnazial cinci ani, inclusiv clasa a IX-a.
„Clasa a IX-a cred că ar trebui să rămână la liceu. Liceul românesc are în tradiţie o durată de patru ani şi eu cred că trecerea clasei a IX-a la clasa gimnazială ar însemna un salt în jos imens la calitatea învăţământului şi nu cred că trebuie să-l facem. De aceea, acesta este unul din obiectivele pe care le avem atunci când vom modifica legea şi vrem să facem lucrul acesta cât mai curând,” a declarat ministrul.
„Actuala lege stabileşte ca în 2015 clasa a IX-a să treacă la şcoala gimnazială. Acest lucru ar fi pur şi simplu o abandonare a calităţii sistemului naţional de învăţământ. Vom corecta Legea Educaţiei şi vom lăsa clasa a IX-a în ciclul gimnazial, acolo unde mi se pare că îi este locul,” este de părere ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.


Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu