luni, 15 octombrie 2012

Profesorii ar putea primi „bani de haine” precum poliţiştii


Deputatul PSD, Mircia Giurgiu, va depune azi la Camera Deputaţilor un proiect legislativ prin care se prevede ca toate cadrele didactice să primească anual suma de 2000 de lei care să-i ajute să se prezinte decent în faţa elevilor.
Deputatul îşi explică iniţiativa legislativă prin faptul că a văzut de mai multe ori că profesorii şi educatorii se simt stânjeniţi atunci când nu au suficienţi bani ca să poarte ţinute cât de cât decente şi sunt umiliţi de elevi.
Reprezentanţii sindicatelor sunt sceptici cu privire la această măsură şi spun că ar prefera majorarea salariilor.
„Suntem sătui de proiecte de lege şi de promisiuni. Decât să încerce să ne ademenească prin aşa ceva, parlamentarii ar face bine să crească atractivitatea către acest domeniu, învăţământul, şi să umble la lefuri. Să ne mărească salariile cu 34,7% şi să ne dea banii pentru materiale didactice”, a declarat Mircea Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Spiru Haret.
Eu sunt de părere că ar putea să se dea bani şi pentru haine pe lângă majorarea salariilor deoarece chiar majorate, banii din salarii nu ajung măcar să egaleze de cele mai multe ori calitatea şi preţurile ţinutelor elevilor.

Profesor: Roxana CERCEL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu